Gjuta pralinskal

Kardemummapralinerna blev jättegoda. Och mer recept poppar runt i huvudet ska ni veta... Det känns vettigast att skriva ner grunderna EN gång och hänvisa hit... Så nu kommer avsnittet om att gjuta pralinskal.
 
Häll den tempererade chokladen i pralinformen. Knacka formen i bordet för att ta livet av eventuella luftbubblor. Låt formen stå en minut, och vänd dem sedan upp och ner över ett bakplåtspapper, så att överflödig choklad får rinna ut. Spara chokladen - den ska sedan återanvändas till bottnarna. Dra av överflödig choklad med en degskrapa och ställ skalen i kylen.
 
 
När det sedan är dags att fylla skalen så är det så klart viktigt att inte fylla ända upp - lämna lite space till bottnarna.
 
Så nu är det dags att temperera chokladen igen. Häll den sedan över pralinerna och skrapa av överflödet med en degskrapa. Låt pralinerna stå i kylen minst en timme innan det är dags att knacka ut dem ur formarna.
 
 
Receptet? Det får ni vänta på till imorgon :-)
 
 

Kommentarer
Helly säger:

Men så fina pralinerna blev. ser ju magiskt gott ut. Är det en sådan däringa silikonform du använder, en mjuk? Så man kan poppa ut pralinerna??

Svar: Japp. Silikon is da shit. 50 spänn på Mique, så jag passade på att shoppa två olika.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 17:00:03
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Sanna säger:

Shit vad himla proffsigt. Vart har du köpt formen?

Svar: Jag shoppade dem på Mique. 50 spänn, ett riktigt fynd :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 17:06:59
Bloggadress: http://sannasjul.blogspot.se
Alexandras jul - Nu är det kul igen säger:

Oj vad fina! Ja, vart har du köpt formarna? supersnyggt. Har du recept på dessa? Det kanske du redan lagt upp?

Tack=) Din design är hur söt som helst också ju! Jättefin och julig.

Svar: Formarna köpte jag på Mique. "Min" butik hade två olika sorter, så jag slog till på båda, de kostade 50 kr styck så det var ett fynd tyckte jag. Receptet kommer imorgon :-)
Och tack! :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 18:15:40
Bloggadress: http://www.alexandrasjul.blogspot.se
Ulla säger:

Fantastiskt fina!

Svar: Tack snälla :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 18:31:20
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi/
Maries strålande jul säger:

Det ser väldigt lyxigt och gott ut, verkligen!!

Svar: Det kändes lyxigt att äta dem vill jag lova :-) Nu bor alla i min mage haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 18:55:31
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Jessica säger:

WOW! Snyggt och så låter det gött också =D

Svar: Det VAR gott :-) Allt är slut vid det här laget haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-01 | 20:04:42
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.se/
karin - trattoria säger:

åh vad fina! och kardemumma som är så gott!

Svar: De blev en riktig höjdare om jag får säga det själv :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-02 | 09:52:18
Bloggadress: http://trattoria.nu
Ninni säger:

Åh va fina, ser riktigt gott ut också!

Svar: Det var riktigt gott. Problemet är bara att de är slut haha. Men det finns risk att det blir en omgång till till jul :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-02 | 11:27:42
Bloggadress: http://ninjapuff.se
Gardenhouse säger:

Men såå mycket gott som presenteras här med vackra bilder, tur det är lunch tid!
Tack för titten Sussi

Svar: Hej! Ja, tur att det är lunch. Jag måste dock iväg och handla - efter 4 dagars sjuksäng ekar kylen TOM.... Så jag får vara hungrig ett tag till.. Ska bara invänta posten innan det blir en liten promenad till affären...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-02 | 12:27:29
Bloggadress: http://www.gardenhouse.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback