Gjuta pralinskal
Kardemummapralinerna blev jättegoda. Och mer recept poppar runt i huvudet ska ni veta... Det känns vettigast att skriva ner grunderna EN gång och hänvisa hit... Så nu kommer avsnittet om att gjuta pralinskal.
Häll den tempererade chokladen i pralinformen. Knacka formen i bordet för att ta livet av eventuella luftbubblor. Låt formen stå en minut, och vänd dem sedan upp och ner över ett bakplåtspapper, så att överflödig choklad får rinna ut. Spara chokladen - den ska sedan återanvändas till bottnarna. Dra av överflödig choklad med en degskrapa och ställ skalen i kylen.
När det sedan är dags att fylla skalen så är det så klart viktigt att inte fylla ända upp - lämna lite space till bottnarna.
Så nu är det dags att temperera chokladen igen. Häll den sedan över pralinerna och skrapa av överflödet med en degskrapa. Låt pralinerna stå i kylen minst en timme innan det är dags att knacka ut dem ur formarna.
Receptet? Det får ni vänta på till imorgon :-)
Kommentarer
Helly säger:
Men så fina pralinerna blev. ser ju magiskt gott ut. Är det en sådan däringa silikonform du använder, en mjuk? Så man kan poppa ut pralinerna??
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Sanna säger:
Shit vad himla proffsigt. Vart har du köpt formen?
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Alexandras jul - Nu är det kul igen säger:
Oj vad fina! Ja, vart har du köpt formarna? supersnyggt. Har du recept på dessa? Det kanske du redan lagt upp?
Tack=) Din design är hur söt som helst också ju! Jättefin och julig.
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Ulla säger:
Fantastiskt fina!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Maries strålande jul säger:
Det ser väldigt lyxigt och gott ut, verkligen!!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Jessica säger:
WOW! Snyggt och så låter det gött också =D
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
karin - trattoria säger:
åh vad fina! och kardemumma som är så gott!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Ninni säger:
Åh va fina, ser riktigt gott ut också!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Gardenhouse säger:
Men såå mycket gott som presenteras här med vackra bilder, tur det är lunch tid!
Tack för titten Sussi
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback