Bästa gottegrisen är polkagrisen
Eftersom jag är totalt oförmögen att följa ett recept så utgick jag ifrån Leilas variant som finns i A piece of cake. Sen blev det en hel del ombyggnad, påbyggnad, tillbyggnad och ompimpning. Dessa blev nästintill perfekta. Behöver liiiite mera mjöl bara. De blev frasiga i kanten och mjuksegkladdiga i mitten. Men de böjs när man lyfter dem, så lite fastare (= mer mjöl!)kan de vara utan att förlora på det.
125 gram smör
- Rör smör och socker till en krämig smet.
- Tillsätt ägget, sirap och pepparmyntolja och rör om ordentligt.
- Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner resten av ingredienserna.
- Häll ner krossade polkagrisar och chokladhacket och rör runt.
- Rulla ca 18 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning (enklast med lätt fuktade händer). Lämna utrymme mellan kakorna för de växer i ugnen.
- Grädda i 175 grader i 10 minuter. Kakorna skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.
- Om de flyter ut för mycket så kan man fösa ihop de gräddade kakorna med en osthyvel/stekspade eller liknande.
Amen! Olja is da shit! Det lärde jag mig den hårda vägen ;-P
Åh, de här verkar så goda!
Oj, det låter ju verkligen jättegott :) Det vill jag testa någon gång :)
Jösses en julblogg.... tror jag fastnar här hela förmiddagen...
underbart roligt. Den här bloggen kommer att hamna på vår
favoritlista fram till jul.
Ha en bra dag!
Hälsningar från
Melody med matte
Till dig :) http://arildsdottir.blogg.se/?tmp=743829
Väldigt så gott :)
Åh va gott! :)
De ser hur goda ut som helst, spara en till mig;)
Gå in vid tillfälle:
http://xmasfreak.blogspot.se/2012/10/jag-alskar-din-blogg.html
Tack för tipset och för att du bjuder på så intressanta recept, jag kommer visserligen rulla fram efter jul, men skit i det. Och ja, jag andvände självklart Chili till RR. :) (skriver det här också om du inte läst mitt svar, det är ju lite olika hur man gör)
Ska det vara mer än farinsocker i?? Det står rör farinsocker och socker med smör men är inget socker i receptet. Mina står i ugnen nu och jag körde utan så jag hoppas det var rätt :-))
Nä de blev jättedålig. Flöt ut på hela plåten... :-(
Ja de var ju supergoda men nästa gång ska jag ha mer mjöl i. De slutade liksom att vara kakor utan mer en plåt med smet... Men smaken satt ju som en smäck :-)