Planering: Reality Check

Nu var det länge sen vi såg till planeringsgubben. Panikgubben. Men vet ni en sak, igår kväll gjorde jag en liten reality check och insåg att jag är i stort behov av en panikgubbe nu! Pronto. Så. Nu gäller det att strukturera, planera, förbereda och prioritera. För mig är den önskade deadlinen 1:a advent, men med viss respit fram till 2:a advent när det är glöggfest.
 
 
Kalender:
14 nov: Baka saffransbullar med Niklas
15 nov: Mamma och pappa på besök.
16 nov: Mamma och pappa på besök.
17 nov: Mamma och pappa på besök.
18 nov: Mamma och pappa på besök.
Veckans prio: Köp de sista julklapparna som ska åka bil norröver med föräldrarna! Tänk vad skönt att slippa släpa dem på tåget... Och nu är det ta mig tusan hög tid att bestämma hur adventsljusstaken ska se ut i år!! Fixa småsaker som kan ordnas trots att jag har besök, tex frosta ur frysen, börja ordna med julkorten, sätta upp utebelysningen. Köp ljung och gör i ordning ute. Så mycket trevligare att göra det i dagsljus liksom. Dessutom är det hög tid att bestämma hur adventsljusstaken ska se ut. Och göra en städlista, för det är så skönt när man får stryka saker från listan...
Veckans verklighet: Frys avfrostad. En julklapp hemskickad med föräldrarna. Jag har en plan för adventsljusstaken. Frysen är avfrostad, utebelysningen är på plats. Dock har jag inte tagit tag i julkorten. Det måste bli lite shopping imorgon på lunchen. Och städlistan är inte påbörjad ännu. Men det är sånt jag kan göra på tunnelbanan till och från jobbet...

19 nov: Åsa
20 nov: Keramik.
21 nov:
22 nov: Planera ingenting! Ev jobba över om det krävs inför semestern.
23 nov: Bloggträff
24 nov: Godis med familjen Fågel.
25 nov:
Veckans prio: Boka städning till nästa vecka...! Jag kommer inte att hinna allt själv. Handla frimärken och kuvert till julkorten. Handla det som krävs till adventsljusstaken. Städa pysselrummet och sovrummet. Strippa lägenheten så att det finns plats för julpynt. Försök hinna med att titta på skidor också!!

26 nov:
27 nov: Semester. Keramik (om jag hinner)
28 nov: Semester.
29 nov: Semester. Deadline!
30 nov: Semester. Julmarknad i Lübeck
1 dec: Julmarknad i Lübeck
2 dec: Julmarknad i Lübeck. Första advent.
Veckans prio: Städa städa städa. Putsa fönster. Pynta, stryk gardiner - tänk på att gardinerna från strykhelvetet tar en evighet att stryka... Tvätta. Packa. Spika menyn till glöggfesten. Sist men definitivt inte minst: ha några underbara dagar i Lübeck. Och sedan komma hem på söndag kväll till en lägenhet som är färdigstädad, färdigpyntad och underbar. Slänga upp fötterna i soffan och dricka glögg och titta på de två första avsnitten av julkalendern och kanske någon alpin tävling. Det är ju transatlantiska tävlingar den helgen så det borde tajma rätt bra.

3 dec: Gör klart det sista med julkorten.
4 dec: Keramik.
5 dec: Handla till glöggfesten.
6 dec:
7 dec: Fylla år och ha en allmänt bra dag. Inga måsten.
8 dec: Massa måsten, men trevliga sådana: förbered för morgondagen..
9 dec: Glöggfest.
Veckans prio: Fylla år och fixa glöggfest. Fixa det sista som förmodligen inte hanns med under föregående veckan - som att bära tillbaka alla lådor till förrådet. Se till att ordan det tidigt i veckan. OM det finns tid är det en bra grej att klä granen så att den är på plats till glöggfesten. Få iväg julkorten. 

Efter den 9:e december så känns det som att tempot är bättre. Dvs oplanerat. Här ska det hittas några kvällar som man kan göra julgodis på - men där är det mer "dag för dag"-tempo. Än så länge i alla fall... 
 
Har du gjort någon reality check för din julplanering? Har du koll på läget?

Kommentarer
Linda säger:

Haha, vilken rolig parafras på skriet! Jag har haft en liten reality-check i form av att jag i nuläget bara sitter och väntar att 1:a advent skall komma samtidigt som jag vet att när julen väl är här så går den alldeles för fort!
Men det låter ju i alla fall som att du har koll på läget ;)

Svar: Kan inte du komma till mig och städa? :-) Istället för att sitta och vänta menar jag :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 09:13:05
Bloggadress: http://julenspyssel.blogspot.com
Emma says style, love & rock and roll. säger:

Har koll på läget :) Snart är alla julklappar klara och inslagna. Det är egentligen bara julbaket som är kvar och det börjar jag nog med i december. Meeen, ska däremot flytta den 1:a januari så jag måste ha all tid till flyttpackning :/

Svar: Kom ihåg alla flyttpackares bästa mantra "love it, use it, or leave it!"
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 09:21:54
Bloggadress: http://emmasays.se
Anna säger:

Du gjorde rätt i att växa av min kommentar! Fast den var kanske lite väl entusiastisk med alla sina utropstecken, men jag skyller på att vi precis hade fikat och jag troligen led av sockerchock ;)

I år har jag inte ens gjort någon planering. Jag är hjälplöst borttappad i småbarnsträsket och hinner knappt förstå att det redan är mitten av november(?!). Men jag har iaf handlat nästan alla julklappar (heja näthandel!) och planerat barnens adventskalender. Sen ska jag försöka göra en planering för dec, för bak, godistillverkning osv. Och en kväll på stan med mannen, då vi fixar sista klapparna.

Din planering ser ju jättebra ut. Skönt att ha allting "på papper"!

Svar: Ähh de bullarna förtjänar entusiasm :-) Ingen sockerchock där inte ;-)
Mmm det är skönt att ha det nedskrivet. Och det allra bästa är att det ju blir jul i alla fall - ÄVEN om inte listan är klar. Tack och lov för det :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 11:05:58
Bloggadress: http://trasslanna.wordpress.com
Hanna säger:

Oj, tror panikgubben borde hitta hit också. Hinner inte med nåt nu just känns det som så jag kör men "det där hinner jag sen" vilket kommer att resultera i en mindre panikartad kattastrof ;)

Svar: Haha kanske dags att göra en reality check även för dig, låter det som?
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 11:23:03
Bloggadress: http://jul-i-stugan.blogspot.fi
flipfloppan säger:

Asså, planering och planering..men det är hög tid! Jag räknar ju ned med hjälp av jullåtar och 40 dagar kvar är INTE MYCKET!! Men. Pysselskåpet är städat så att jag vet vad jag har, även börjat shopsa till glöggfesten och fönsterputsare är inbokad. En del julklappar kvar, men de flesta klara. Allt för att, som du, kunna kolla lite skidor och ta´t lugnt när det väl drar igång.. :)

Svar: Då känns det som att vi ligger ganska lika i tidsschemat du och jag :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 11:32:05
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se/
Emma Hå | shoes and beyond säger:

Haha men hjälp vilken hets! :P Själv har jag väl planerat att putsa fönstrena nästa vecka, och sedan julpynta. Köpa ett datumljus också. Sen är jag klar!

//Emma Hå

Svar: Så skönt det låter :-) Jag är en sån som helst vill skura hela lägenheten med tandborste innan jag börjar pynta och då tar det tid...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 13:56:15
Bloggadress: http://emmahas.se
Fisan säger:

Nja... reality check och reality check. jag insåg igår att jag måste börja styra upp. Fixade iaf till årets bild till julkorten och beställde dem. Sen skrev jag ju en lista :D. Men min dead line ligger i stil med 22a-23e december ;). Man ska kanske riva av vörten i helgen. Men risken finns ju att maken och lill-skitan hinner äta upp den INNAN jul.

Svar: Jo, och det beror ju så klart på vad man ska göra. Min deadline för hemmet är advent. Så kan man bara underhållsstäda fram till jul. Sen är det ju det som ska fixas i matväg, och där ligger den längre fram. Som tur är tar syrran och mamma största ansvaret där, jag är bara lydig köksslav...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 15:49:24
Bloggadress: http://rdetbarajageller.blogspot.se/
Linda säger:

Nja så noga är jag inte...

Jag tokstädar tillexempel inte. Vi städar en gång i veckan så det är hyffsat snyggt. Sen blir det ju extra ordentligt lite då och då så det får inte ta prioplats inför julen

Granen ska helst upp till skyltsöndag. Men ok - första advent duger om det krisar

Och klapparna vill jag ha klara ett tag i förväg. Och jag är ganska på G där...

Svar: Vad skönt det låter. Jag är tyvärr dålig på att veckostäda - det är så mycket annat som ska hinnas med. Å andra sidan så blir det ju inte lika illa när man är en person jämfört med när man är tre heller... Så toa varje vecka, resten varannan så funkar det rätt bra ändå.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-14 | 19:53:04
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Emelie - Jul i Tomteverkstan säger:

Men hörru erika! Du glömde skriva med i schemat att den 23 november så är det ju julbloggsträff! ;)

Svar: Sant. Det vet jag på riktigt. Undra varför det inte stod i listan. Det gör det nu i alla fall
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-15 | 09:45:21
Bloggadress: http://julitomteverkstan.blogg.se
Therese säger:

Sista klapparna ska köpas den 24/ll, sedan baka lite å göra godis, men det är ju KUL + lite pyntande å så, men inga måsten, det är därför jag älskar JULEN :-D Å då vi blir med valp är största huvudbryet om vi ska våga julgran eller ej... KRAM!

Svar: Nej men VILL-saker måste ju ändå göras.... Jag VILL ha fint till jul. Och jag VILL INTE pynta ett smutsigt hem. Så alltså VILL jag ju städa (om än väldigt indirekt........)
KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-15 | 14:26:10
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback