Loimu 2012

Har lyckats lägga vantarna på årets Loimu även i år. För varför skulle det bara vara svenskarna som gör årgångsglögg? I flera år har Lignell & Piispanen gjort årgångslögg på andra sidan östersjön och i år har de verkligen lyckats!
 
 
Flaskan levererades i måndags av en bekant från Åland. Den kan - så vitt jag vet - inte köpas i Sverige, utan det är Finland som gäller. Eller färjorna så klart.
 
För det första: Åhh så snygg flaskan är! För det andra: Årets Loimu har smak av åkerbär. För det tredje: det är en STARK glögg. Stadiga 21% sticker i näsan.
 
Smaken av åkerbär kommer verkligen fram. I övrigt så smakar den inte så himla mycket glögg, men den är väldigt trevlig ändå. Styrkan finns där, och som med all glögg är det tydligare ju varmare glöggen är. Jag föredrar glöggen ljummen. Tidigare år har den mest bara varit stark, inte så mycket smak. Men i år är den god. Så om ni ska åka till Finland, eller sätta foten på en båt, så kan jag verkligen rekommendera ett köp.
 
Betyg:
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Kommentarer
Marre säger:

Gjorde egen glögg igår, på det sista ur rosedunken, det var ganska mycket kvar om jag ska vara ärlig:) Jättegott! Och du vet hur det är; efter behag:) Gjorde ungefär så här; rosevin (en panna) en vaniljstång, en kanelstång, kardemumma, strösocker och rörsocker efter behag. Pannan, ca 2 liter, vart tom:)

Svar: Detta låter grymt gott och förtjänar ett eget inlägg. PUSS
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-18 | 16:37:43
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Låter supergod i mina öron!!!
Äppelglöggen fick klart godkänt här å nu ikväll har jag korkat upp Hagas Lakrits glögg, men tror jag spar den tills i morgon kväll istället och tar nått jag VET jag gillar, Varm & Kall. Är smått beroende av den, så smaskig! KRAM

Svar: Varm & Kall är fantastisk! Det följer alltid med ett par tetror till Sweden Rock, så gott att ha därnere när det blir kallt på kvällen :-)
Haga Lakrits har jag aldrig hört talas om... Väntar med spänning på utlåtande :-)

KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-18 | 19:48:56
Bloggadress: http://lurans.blogg.se
Anonym säger:

Bara flaskan är ju lite "to die for". Sen tycker jag det är lite fisigt av dig att visa de där helt UNDERBARA snögubbarna ;) Man blir ju inte avis eller så. Inte alls. Inte ens det minsta lilla faktiskt.. ;)

Svar: Kära Flipfloppa, tyvärr måste jag informera dig om att du nog kommer att få se dig less på dem i vinter. För så kär i något materiellt har jag nog aldrig varit tidigare... :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-19 | 00:05:48
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Chocochums säger:

Hej! :)
Kika gärna in på min blogg där jag skriver om matlagning, bakning, inredning, tips, pyssel och allt som pluppar upp i mitt huvud! :)

2012-11-19 | 00:18:02
Bloggadress: http://chocochums.blogg.se
Eva säger:

Håller helt med dig om den finska glöggen - riktigt god!!! Provade att beställa via Systembolaget för ett par år sedan, men icke... Dt var inte möjligt :(

Svar: Hmm... Fattar inte varför de ska vara så tjuriga på Systemet. Om man har monopol så borde man kunna beställa via dem. Men jag gillar att monopolet finns i och för sig - annars hade vi väl inte haft något vidare utbud alls... Men vissa saker kan man surna till på...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-20 | 07:34:28

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback