Julskinka i ny kostym?
Min syster brukar använda blodapelsin i sin griljering. Det ger en intressant smak som jag verkligen gillar!
Blanda 1 äggula med 2 msk senap och zest från en bapelsin och eventuellt en liten skvätt juice. Pensla geggan på skinkan och strö över lite ströbröd.
Själv har jag inspirerats av min kollega Görgen och kan gärna köra lite pepparkakssmak på skinkan.
Blanda 1 äggula med 2 msk senap och 1 msk honung. Häll även på en skvätt Becherovka. Pensla geggan på skinkan och strö över lite krossad pepparkaka.
Becherovka är en tjeckisk kanelsprit som finns i systembolagets beställningssortiment. Toppen så här i vintertid dessutom - man kan exempelvis spetsa antingen en kopp Earl Grey eller göra lättglöggen lite starkare.
Hej..oj va den där skinkan såg smarrig ut!! Jag brukar bara ha en skinka till jul.. Men kanske man skulle at o göra en lite en,,för visst är det gott.
Kanske en liten adventsskinka kan vara en bra idé!
Annars tycker jag det där med att spetsa en kopp Earl Grey efter
en kylig promenad låter bra!
Så roligt titta in i din blogg!
Melodys matte
Wooho den där spriten låter som hit!
Första advent?? Är inte det lite väl sent?? ;) Hi hi hi, jag har förmånen att leva med en karl som älskar julskinka och gör sisådär 3 st varje år utöver själva julskinkan. Lovely!
Becherovka... Köpte en flaska sån där pepparkakssprit i Tjeckien när jag var där för många år sen. Den var sjukt billig och väldigt stark vad jag minns. Låter intressant på skinkan i alla fall men bapelsin lockar mig mer. :)