Fick en sån julstämning!

I söndags, efter att mamma och pappa åkt härifrån gjorde jag det första dekorativa julandet. Det var hög tid att ta tag i uteplatsen och det MÅSTE göras på en helg. Gott om dagsljus är det ont om nuförtiden...
 
Mina lobelior hade verkligen sett sina bästa dagar. Men det är så trååååkigt att röja BORT saker. Om jag inte samtidigt röjer FRAM något blir det liksom inte gjort. Men jag gillar att ta fram utebelysningen tidigt. Den behöver så klart inte tändas redan, men den ska på plats. Så mycket skönare att göra det INNAN snön kommer (om den nu behagar komma alls...)
 
 
Murgrönan och nån annan klängande växt mår fortfarande bra, så de fick bo kvar i krukan. Lobelian ersattes av ljung. Nu ska jag bara hitta nån form av ljuskälla att placera i krukan också för solcellslampa gör inte mycket nytta den här tiden på året... Gillar förresten den lite rödlilaaktiga färgen som murgrönan fått nu när det blivit kallare. Vet inte om det är nån speciell sort, jag köpte en murgröna i matbutiken för 20 spänn i våras, och den är still going strong. Inomhus brukar mina murgrönor dö illa kvickt. De klarar inte riktigt av min något diciplinära hållning med vattning max varannan vecka... Men den regniga sommaren och hösten verkar ha varit trevlig. I alla fall om man är murgröna.
 
 
Mina plastiga buxbombollar med inbyggd belysning har tagit plats. Det här med dofter är ju en stor del av julen. Folk pratar kanel, glögg, hyacinter och så vidare. Jo visst. Men mina julkänslor kickas verkligen igång av plast. Kan tyckas konstigt kanske, men vi har alltid haft plastgran hemma hos föräldrarna. Alltså där hela granen är plast, inte de med "pappersbarr" som säljs idag. Och när julgranen togs fram för säsongen så luktade det plast i hela huset. Lägg till de röda trasmattorna i plast som av någon anledning luktar betydligt mer än andra plastmattor. DÄR... Där har ni min doftpalett för den 22:a december. Och mina buxbombollar luktar gran, om ni nu kan missförstå mig rätt :-)
 
Hyacinter? Näe. Det är fint. Jättefint. Men det luktar på tok för starkt, och det klarar jag inte av. Men är det nån som vet hur hyacinter klarar sig utomhus? (tänkte skriva "i kylan" först. Men det är inte så kallt). Jag funderar nämligen på om det ska få bo ett litet arrangemang på uteplatsen. Har ni några tips eller erfarenheter att dela med er av så är jag hemskt tacksam om ni vill dela med er :-)

Kommentarer
Melody säger:

Visst klarar hyacinter av att stå utomhus, de växer ju ute på våren och lite frost klarar de också. Men lökarna som man köper nu är ju inte
så dekorativa. Ha dem inne någon vecka först så de kommer upp lite mera! Jag brukar ha hyacinter, murgröna, tallkvist och några röda äpplen utanför dörren till jul. Det beror ju på vädret förstås...
Melodys matte

Svar: Toppen. Då ska jag shoppa några i helgen :-) Men inne får de inte bo... Eller ja... Kanske några dagar, så länge de inte blommar är det rätt okej.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 09:03:33
Bloggadress: http://Melodyshihtzu.blogspot.se
Flipfloppan säger:

HA! Nu är jag i mitt esse, när det kommer till blommor och sån´t. Murgrönan är nog rödaktig för att den fryser lite, men ingen fara alls. De brukar klara sig, fast alla bladen kanske torkar ihop så småningom. Hyacinter älskar jag och har alltid ett gäng vita, som f ö luktar minst av alla. De blå luktar starkast. De klarar sig fint utomhus även när det blir lite kallare. Kanske skulle de stå inne på natten, för att slå ut och om det nu skulle bli en massa minusgrader. Ljung har jag ibland, då helst vit och även när man glömmer vattna dem, brukar de torka snyggt. F ö har jag en plastgran/tall som jag släpat hem från Polen för många år sedan, jag kommer att skriva om den historien sen...ha en fortsatt fin dag!

Svar: Tack för tipsen :-) Ska bli kul att läsa om plastgranen! Usch jag har inte hunnit med bloggrunda på hela veckan, hoppas på en sväng i helgen. Ha en fin helg, kram
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 10:04:24
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se/
Queen of Kammebornia säger:

Vilket underbart, befriande inlägg Erica! Själv gillar jag ju hyacint och kanel mer än plast just till jul :) men jag kan också gå igång på plastlukt, men för mig är det mer förknippat med sommar hos farmor med plastmattor och draperier gjorda av plastband. Stor kram till dig!

Svar: Haha ja, ibland kan jag känna att det blir lite pretto här - men så är ju inte verkligheten... KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 10:17:14
Bloggadress: http://queenofkammebornia.se
Tyrannja säger:

Har fått tips om en sajt/app som du kommer älska fröken Ica!
www.pinterest.com och som tomtens dotter hittar du säkert massor med skoj under holidays och ngt mer... Man kan lägga upp egna bilder från sin egen blogg eller följa och leta tips på nya saker själv!
Puss & Kram

Svar: Hej frun! Jo, jag brukar spana där ibland. Men har inte skaffat nåt eget konto - en sak till som tar tid,.... PUSS
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 12:33:56
Emelie - Emelies Christmas säger:

Så fint :)

Svar: Tack :-) Det är så mysigt därute nu!!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 21:46:15
Bloggadress: http://emelieschristmas.blogg.se
Linda/Candygirl säger:

Och jag har i stort sett full jul nu.. bara lilla adventsgranen och stora riktiga granen som saknas. Weeee... idag kom allt upp. Och samtidigt lyssnade jag på årets första riktiga julskiva - din från i fjol. Den fick inleda (jag råkade sätta på en Sara Brightman på spotify förra helgen, som visade sig vara en julskiva utan att jag fattade det - den hette ju nåt med vinter - så det räknas inte)

Svar: Mmm jag ska köra igång jag med. Har börjat släpa upp lådor från förrådet. Åh har den åkt fram igen? Jag ska nog unna mig lite julmusik jag med :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-22 | 23:10:22
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Victorias Jul säger:

Vad fina de är dom där bollarna med ljus i. Jag har länge velat ha sådana men inte vetat vart jag ska ha dom

Svar: Mmmm jag har haft mina i många år jag med - men i år är första året jag tar fram dem. Det blåser så mycket på min uteplats, så jag har inte kommit på hur jag ska förankra dem förän nu
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-23 | 10:31:40
Bloggadress: http://victoriajul.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback