Blossa starkvin

Som jag berättat om tidigare hade jag bjudit in mina vänner till en stor glöggprovsmakning i söndags. Panelen bestod av åtta personer med lite olika tycke och smak. Två personer är såna som dricker glögg till frukost. En är ett monster som jag har skapat. Två personer dricker i och för sig glögg men är kanske inte överentusiastiska, och två är normalglöggare. Och så jag då... Och vad jag tycker om glögg har ni koll på vid det här laget.
 
Vi hade testat chokladglögg och Ripa Chili och Peppar tidigare på kvällen. Ytterligare fyra sorter stod på provsmakningsschemat.Sen kom jag att tänka på att har hade en flaska Blossa Starkvin stående i glöggskåpet också. Det är ju hela Sveriges standardglögg, så det är ändå kul att ha den som en liten referens. Om inte annat så är det spännande att se om folk kunde ta ut den i ett blindtest.
 
Döm om min förvåning när jag inte gillade Blossan. Ännu mer förvånad blev jag när Cecci inte kunde plocka den i blindtestet. Att det skulle ske var nämligen helt otänkbart. De kommentarer som nämndes om glöggen var inte snälla. Det var faktiskt så pass illa att jag blev tvungen att gå och köpa en ny flaska idag, bara för att se om Blossa starkvin är äcklig och överreklamerad, eller om det faktiskt var något fel på den flaska jag hade stående.
 
 
Jag borde veta vad jag pratar om. Det skulle inte gå åt så här mycket av den på en pysselhelg om den inte var god, eller hur?
 
Och jo. Det VAR fel på den. Ikväll har jag jämfört den nyinhandlade flaskan mot den som provades i söndags.
  • Söndagens flaska luktade extremt mycket russin och HB.
  • Dagens flaska luktade glögg.
  • Söndagens flaska fick följande kommentar från en av provsmakarna: Baserad på egyptisk alkohol? Om ni har varit i Egypten och testat den inhemska spriten så fattar ni kommentaren....
  • Idag smakar det glögg. Den smakar helt enkelt som den SKA smaka.
Jag kommer därför inte att redovisa resultatet för Blossa Starkvin från söndagens provsmakning. Det är inte rättvist. Jag nöjer mig med att säga att den är, och förblir, en av mina absoluta favoriter MEN... Jag har hittat en som är bättre och som kom ut ur testet med toppbetyg. Vilken sort? Det berättar jag imorgon :-)

Kommentarer
Johanna säger:

Jag har gjort saffransbullar delvis efter ditt recept! Kunde inte låta bli när jag såg dina!

Svar: Åh vad kul :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-09 | 21:08:55
Bloggadress: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Flipfloppan säger:

Amen åååhhh.. hålla en på halster så... ;)

Svar: Japp. En liten cliff hanger så här på fredag kvällen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-09 | 21:47:17
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Flipfloppan säger:

..tydligen har jag även börjat rimma redan..

Svar: *fniss*
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-09 | 21:48:53
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Emma says säger:

åååååh jag vill veta nuuu ;)

Svar: Det är bara hälsosamt med en liten cliff hanger ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-10 | 08:49:05
Bloggadress: http://emmasays.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Vilken cliffhanger du levererar, å så konstigt att blossan var dålig... Tur iaf att det var det å inte att man bara INBILLAT sig att Blossa is da shit så att säga ;-P Här hade ajg tänkt åka och handla mat och ta en tur på bolaget, men utan bil å plånbok så ser det ju svårt ut ;-P KRAM

Svar: Mmm men det finns godare :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-11-10 | 12:02:31
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback