Varm choklad

Vårdagar, sitta på uteplatsen med solen som skiner, men att det ändå är så pass kallt i luften att man gärna vill dricka något varmt. Eller när man kommer hem efter en långpromenad och är lite ruggig. Eller när regnet smattrar mot fönstret. Eller när man är ledsen och behöver muntras upp. Eller bara för att det är så gott.



Blanda 2 tsk strösocker med 2 tsk kakao och en skvätt grädde. Rör till en tjock, men slät gegga. Värm 2 dl mjölk och häll på. Frestas inte att röra om, utan låt chokladen stå i nån minut. Då blir chokladmjölken mild, men med små flytande chokladöar att njuta av. Dessutom finns det chokladkladd kvar i botten på koppen som man får äta upp med sked när man druckit upp. Smaskens.



Om man fryser riktigt mycket (visst är det bra med ursäkter ibland?) kan man med fördel spetsa chokladen :-)
Kanske med Baileys och mörk rom. Eller med en skvätt Minttu. Eller göra en Jeans-Jesus, nämligen genom att spetsa med Cointreau och Kalúha.


Idag är det tisdag vilket betyder att ikväll ska jag iväg och keramika. Stackars, stackars mig ;-)


Trackback