Mustapekkasås
För nån vecka sedan blev jag bjuden på en brakmiddag av Niklas. Ugnsrostad potatis, broccoli, en fet köttbit och en sås to die for!
Såsen görs genom att värma en trea grädde och låta en mustapekkaost smälta ner i grädden. Smaksätt med en rejäl skvätt sherry och lite dijonsenap. Seriöst, såsen är så god att man - om det mot förmodan blir något över - skulle kunna äta resterna med sked... istället för snacks menar jag...
För dig som inte är bekant med Mustapekka sedan tidigare: Det är en supergod ost som rullats i massvis med svartpeppar. Om du har en finsk butik i närheten, alternativt om du ska åka finlandsfärja snart så köp! Passa samtidigt på att köpa lite svartbröd vettja
Och bara för att jag går på pulver så betyder ju inte det att jag tänker sluta tipsa om goda saker att äta.
Och bara för att jag går på pulver så betyder ju inte det att jag tänker sluta tipsa om goda saker att äta.
Kommentarer
anna säger:
gott :)
Leo säger:
Aldrig hört talas om. Tänk va lärorikt det kan vara att läsa bloggar. :)
Anna säger:
Har aldrig hört talas om innan, men det låter ju jättegott! Ska försöka komma ihåg till nästa gång vi åker färja :)
Katarina säger:
Ja, mustapekka är så god och att göra sås på den blir supergott! Ha en fin helg!
Trackback