Ditt och datt
Idag var jag duktig och kom iväg i tid till jobbet. När jag gick hem kl 16:40 kändes det som om jag smet oförtjänt tidigt - och då hade jag ändå varit där 10 minuter för länge. Det var så skönt att komma hem tidigt.
Dessutom var det himla kul att veta att jag inte är ensam om att ha korta armar. Tack för svaren, det var kul att läsa :-)
Angående strömmingen i föregående recept: Jag lämnade receptet till en kollega i höstas. Hon är inte heller förtjust i strömming, men testade att göra nån annan fisk (rödspätta?) och rulla, hälla över såsen och in i ugnen. Det hade också blivit supergott. Kan även tänka mig att göra den där tunt skivade kycklingen enligt nedanstående princip.
För bra precis ett år sedan gjorde jag den godaste sylten jag någonsin ätit, nämligen päronsylt med vanilj och mörk choklad. Smaken var to die for, men konsistensen var inte helt klockren vilket jag tror berodde på en kombination av för hårda päron, för kort koktid och för mycket vatten.
I förra veckan hade de erbjudande på päron, så jag köpte på mig ett gäng. Nu har päronen blivit sådär perfekt saftiga och asociala - dvs man vill bara äta dem i ensamhet i sitt eget kök - och nu är det dags för en ny omgång. Den här gången tänker jag skippa vanilj och choklad. Istället ska jag testa att smaksätta med ingefära. Älskar ingefära.
Det MÅSTE bli en höjdare, för det har jag bestämt :-)