Skinksnurror

Detta är en superfavorit på glöggfesten. Uppskattas av både vuxna och barn och har en stor fördel som stavas Förberedelse :-) Skinksnurrorna görs dagen före partajet, ligger färdiga i kylen och skärs upp vartefter de går åt. Och de går åt fort!
 
 
Blanda 200 gram Philadelphiaost med 2 msk sötstark senap. Grovriv 2 små röda vinteräpplen och blanda i. Krydda med lite Forest Blend (krydda på kvarn från Santa Maria).
 
Bred röran på fyrkantigt mjukt tunnbröd (jag brukar använda Polarbröd Sarek) och täck sedan brödet med skinka. Julskinka är så klart att föredra, men vanlig kokt skinka funkar finfint! Runt 400 gram skinka om man tar vanlig smörgåsskinka. Av julskinkan får man så klart beräkna lite mer eftersom den är skuren i tjockare skivor.
 
Ovanstående mått på röran räcker till 8 skivor Sarek. Hur många snittar de räcker till beror så klart på hur tjocka skivor man skär, men runt 8 snittar från varje rulle kan man räkna med. Så 64 snittar totalt alltså. Det räcker ett tag :-)

Kommentarer
Johanna säger:

Det låter gott! vi brukar göra något liknande, fast med pepparrot istället för senap (och kallrökt lax istället för skinka när vi vill lyxa till det). Inte lika juligt, men gott!

Svar: Smaskigt! Den varianten (rökt lax/pepparrot) brukar jag köra i smörgåstårta :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 20:10:45
Bloggadress: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Sannas Christmas säger:

Åh, jag som just skulle googla efter goda recept på julsnittar, det kanske jag kan skippa nu :)

Svar: Ja kanske :-)
Här har du mer inspiration: http://tomtensdotter.se/2007/november/recept-gott-till-gloggen-sott-och-salt.html#.UMq_hbtZ6gE
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-13 | 08:46:49
Bloggadress: http://sannaschristmas.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback