Mintpraliner och praliner med kardemummacreme
200 gram mörk choklad till skalen
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Häll florsocker i en skål och blanda med ca 1 msk grädde till att börja med. Droppa i pepparmyntolja tills smaken är lagom. Späd med mer grädde om det behövs. Fyllningen ska bli krämig, men inte rinnig.
- Häll upp fyllningen i en spritspåse.
- Spritsa fyllningen i skalen, men inte hela vägen upp. Lämna lite utrymme till bottnarna.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna i kylen.
200 gram mörk choklad till skalen
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Värm grädden.
- Finhacka resterande choklad. Stöt kardemummakärnorna. Lägg choklad och kardemumma i en glasskål och häll grädden över. Rör om tills allt har löst sig.
- Häll upp i en spritspåse och ställ i kylen i minst en halvtimme.
- Fyll skalen, men inte ända upp. Lämna lite utrymme till bottnarna.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna i kylen.
Jättefina praliner och goda fyllningar! Kram
ÅH! Det kliar i mig att göra praliner nu kan jag säga. Men jag får nog sansa mig och köpa en sådan där termometer först..något man ska tänka på? Digitalt? Sladd? Bara en pinne? Eh..jag är inte så himla insatt i vad för termometer man egentligen ska ha. Har aldrig tempererat godistillverkning i hela mitt liv. =D
Tack för svar. Jag ska kika runt lite, har när jag tänker efter aldrig tempererat något livsmedel heller för den delen. ;)
Haha!
1. Jag äter inte kött sedan 15 år tillbaka minst.
2. Vi är bortskämda med att fira jul hos andra.
3. Jag borde ändå eventuellt lära mig det här med julskinka, för framtida julefrid.
4. Kanske ska ge mig med punktlistan nu då. ;)
Åh vilka fina du har gjort! Mint som är så smarrigt :)
Inser ju att jag tyvärr inte kommer göra några praliner i år då jag inga formar äger och inte heller har tid men de där kardemummapralinerna ser ju smaskens ut. Min mamma skulle älska dem.
Det ser gott ut och låter så himla enkelt. Brukar ha problem att få till chokladskalet så jag är nöjd. Får nog ge det ett nytt försök under långledigheten :)
Hej! Fina praliner du gjort! Snälla, lär en som aldrig gjort praliner förr. Du skriver temperera chokladen. Hur varmt då? Jag har ingen aning.