Laphroaigfudge á la Åsa
Detta blir en len och slät fudge. Vill man inte ha en tjärdoftande whiskey som Laphroaig kan man självklart ta en annan sort. Eller en helt annan sprit för den delen. Låt oss inte vara knussliga - vill man så kan man ju utesluta spriten helt och hållet. Men det verkar dumt.
- Värm försiktigt mjölk, kondenserad mjölk, socker och smör. Temperaturen ska upp till 116 grader.
- Klä en form (ca 15x25 cm) med bakplåtspapper.
- Ta av kastrullen från plattan och häll i whiskeyn.
- Vispa fudgesmeten (gärna med elvisp) tills den tjocknar.
- Häll upp fudgen i formen och låt svalna.
- Skär i bitar. Njut
Mums.. men jag dricker gärna wirren som den är jag...
Det verkar gott!
Nu har jag satt in recept på både kålrots- och morotslåda... Säg till ifall du behöver översättningshjälp
Åh Laphroaig! Jag älskar whiskey, och är väldigt sugen... men... får hålla mig undan från det ett tag till. Hm.
Har följt din blogg nu i några månader. Tack för en helt underbar blogg :)
Sambon försökte gör denna fudge i helgen men den stelnade inte. Har du nått tips? Han verkar var beredd på att försöka igen. För gott blev det även om det inte gick att göra bitar av det.
Tusen tack för det här receptet! Jag har precis kokat en omgång fudge till whiskeyälskande pappa inför julen, och kunde naturligtvis inte låta bli att provsmaka ;) Supergott, fast att jag inte heller dricker whiskey annars!