Kladdig sallad X 4
Något gott och kladdigt är ett måste på julbordet. Min syster gör en supergod potatissallad som alla gillar. Mamma vill ha mimosasallad till skinkan. Waldorfsallad är ett stort måste för mig, och rödbetssalladen är... rosa. Inte min favorit, men den är vacker i alla fall!
I tur och ordning: Mimosasallad, rödbetssallad, waldorfsallad och potatissallad
I tur och ordning: Mimosasallad, rödbetssallad, waldorfsallad och potatissallad
Mimosasallad
1 burk fruktcoctail
2 äpplen
1,5 - 2 dl grädde
1 msk majonäs
1 tsk senap
Gör så här:
Låt fruktcoctailen rinna av ordentligt i ett durkslag
Vispa grädde och blanda med senap och majonäs till ett klet.
Skala äpplena och tärna dem.
Blanda frukten med kletet.
1 burk fruktcoctail
2 äpplen
1,5 - 2 dl grädde
1 msk majonäs
1 tsk senap
Gör så här:
Låt fruktcoctailen rinna av ordentligt i ett durkslag
Vispa grädde och blanda med senap och majonäs till ett klet.
Skala äpplena och tärna dem.
Blanda frukten med kletet.
Rödbetssallad
4-6 inlagda rödbetor (ca 4 dl hackad)
1 syrligt äpple
1 liten rödlök
1 ättiksgurka (ca 3-4 msk hackad)
1 dl gräddfil
1-2 msk majonäs
1-2 msk rödbetslag
salt, peppar
Gör så här:
Hacka rödbetor, äpple och ättiksgurka i tärningar, ca ½ cm.
Finhacka löken.
Blanda gräddfil med majonäs och rödbetslag. Salta och peppra.
Häll det mesta av gräddfilssåsen över hacket och blanda försiktigt. Blanda i resten om det behövs mer klet.
4-6 inlagda rödbetor (ca 4 dl hackad)
1 syrligt äpple
1 liten rödlök
1 ättiksgurka (ca 3-4 msk hackad)
1 dl gräddfil
1-2 msk majonäs
1-2 msk rödbetslag
salt, peppar
Gör så här:
Hacka rödbetor, äpple och ättiksgurka i tärningar, ca ½ cm.
Finhacka löken.
Blanda gräddfil med majonäs och rödbetslag. Salta och peppra.
Häll det mesta av gräddfilssåsen över hacket och blanda försiktigt. Blanda i resten om det behövs mer klet.
Waldorfsallad
En av mina favoritsallader. Supergod även på sommaren i en wrap med kyckling eller kalkon.
2 dl fint tärnad rotselleri
2 lagerblad
2 dl fint tärnade äpplen (jag använde Ingrid Marie, but any will do!)
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
Lite senap (en tesked kanske)
Citronpeppar
Herbamare Örtsalt
Grovhackade valnötter
Gör så här:
Koka rotsellerin i några minuter tillsammans med lagerblad och lite herbamare.
Under tiden: blanda en dressing på majonäs, gräddfil, senap, citronpeppar och herbamare.
Häll av rotsellerin och blanda tillsammans med äpplen, valnötter och dressing.
En av mina favoritsallader. Supergod även på sommaren i en wrap med kyckling eller kalkon.
2 dl fint tärnad rotselleri
2 lagerblad
2 dl fint tärnade äpplen (jag använde Ingrid Marie, but any will do!)
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
Lite senap (en tesked kanske)
Citronpeppar
Herbamare Örtsalt
Grovhackade valnötter
Gör så här:
Koka rotsellerin i några minuter tillsammans med lagerblad och lite herbamare.
Under tiden: blanda en dressing på majonäs, gräddfil, senap, citronpeppar och herbamare.
Häll av rotsellerin och blanda tillsammans med äpplen, valnötter och dressing.
Potatissallad
Älskade syster, jag har inte en susning om hur du gör denna. Men jag blir glad om du skriver ner det, så uppdaterar jag inlägget :-)
Älskade syster, jag har inte en susning om hur du gör denna. Men jag blir glad om du skriver ner det, så uppdaterar jag inlägget :-)
Kommentarer
Marre säger:
Du vet hur det är med mig och recept, efter behag:) Men jag lovar att skriva ner hur jag gör den här gången.
Kan säga att rödbetssalladen gör jag bara på crème fraîche och majonäs med rödbetor och lite hackat äpple smakar av med salt och peppar.
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback