Chokladfondant och vaniljpannacotta
3/4 dl strösocker
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp vispgrädden med socker, snittad urskrapad vaniljstång (vaniljmärgen blandar du givetvis ner i grädden) och vaniljsocker.
- Tag upp gelatinbladen och låt dem rinna av något, smält ner dem i den heta grädden. Ta upp vaniljstången och låt blandningen svalna något.
- Häll upp pannacottan i en ugnsform med platt botten, ställ den kallt att stelna minst 3 timmar, gärna över natten. Kom ihåg att plasta över dem så det inte blir skinn på pannacottan eller att den tar smak av nåt i kylen.
HIT kan man förbereda. - Skär pannacottan i kuber precis innan servering.
200 gram mörk choklad 70% (150 gram till smeten, 50 gram som bitar i formarna)
- Smält 150 gram choklad över vattenbad eller i micron.
- Tillsätt smör, socker och salt. Rör till en slät smet.
- Tillsätt äggen, äggulorna och mjölet och blanda igen.
- Smöra formarna. Sockra insidan.
- Fyll formarna till ca tre fjärdelelar med smet. Pilla in en ruta choklat i mitten av varje form.
- Ställ formarna i frysen i minst tre timmar (men längre tid går skitbra - plasta in dem om de ska stå ett par dagar...)
HIT kan man förbereda - Grädda fondanten precis innan servering. Ta formarna direkt från frys till ugn. Fondanten ska gräddas i 200 grader i 15-20 minuter beroende på formarnas storlek. Vi gjorde fem portionsformar och i mammas ugn blev 16 minuter perfekt.
Det här måste vara det enda i världen som blivit bra när man mötts på halv vägen;)
Ser läckert ut! Chokladfondant är min favorit!
Chokladfondant är en favorit och jag brukar servera vaniljglass till! Gott ser det ut! Kram
Kanske man kan hoppa över förrätten eller både förrätten och varmrätten och bara ta den här desserten? Nej, nog ingen bra idé, men
eftersom jag inte får äta choklad så kan matte ta den och jag tar pannacottan. Resten delar vi på.
Vi önskar dig ett gott slut på året och tackar för alla dina fina inlägg och recept som du bjudit på sedan vi började följa dig.
Puss från din trogna följare Melody,
matte hänger förstås med på hälsningen!
Beundrar din kreaktivitet. Verkligen.
Ha ha jag gillar ert tänk! Varför begränsa sig liksom då julen faktist bara är en gång per år?!?! ;-D Gott såg det ut dessutom. Ösnakr dig ett gott slut, själv ska jag åka i väg å hämta en tårta, för att bak eget m'ktar jag itne med då jag har sockerförbud.... ;-P KRAM