Cupcakes: Ätbara granar och Rudolf med röda mulen

Igår var det alltså dags för anno 2012:s upplaga av glöggbjudning hos mig. Har redan visat lite bilder och nu tänkte jag gå in på recepten. Först ut är mina cupcakes.
 

Det blir alltid nån form av muffins på glöggfesten och igår blev det choklad och pepparkaka:
 
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
250 gram mycket mjukt smör
3 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Lägg alla ingredienser utom mjölken i en matberedare och kör snabbt. Häll i mjölken och kör igen tills du har en slät smet.
Häll upp i muffinsformar, fyll formen till drygt hälften. Receptet räcker till ca 60 stycken minimuffins.

200 grader (180 grader vid varmluftsugn) ca 9 minuter för minimuffins.
 
 
För att omvandla de goda, men högst ordinära, muffinsarna till maffiga cupcakes så behövs en sats Swiss Meringue Buttercream. Jag tänker inte ens gå in på hur man gör den, eftersom det finns en alldeles utmärkt beskrivning HÄR. Där finns också receptet. Jag gjorde en sats på 4 äggvitor som jag sedan färgade med vanlig grön karamellfärg och 200 gram smält vit choklad. Det räckte till ca 30 minimuffins. Spritsa på "granar" och strö över strössel. Jag använde silverkulor och minipärlor.
Frostingen kan göras dagen innan och stoppas i kylen. Tänk bara på att ta ut den ur kylen i tid och låta den bli rumstempererad innan det är dags att spritsa. Och muffinsarna måste ha svalnat helt.
 
 
Rudolf med röda mulen är riktigt enkel: Bred Nutella på muffinsarna. Sätt dit två salta kringlor som horn. De jag shoppade var dessutom doppade i choklad. Sen på med en röd nonstop som näsa. Lite vit kristyr som ögonvitor och en liten bit lakrits som pupiller. Eller smält choklad.
 
Om du vill ha mer inspiration till muffinsbaket så spana in DETTA inlägg!

Kommentarer
Johanna säger:

Söta! Jag blir så sugen på att göra cupkakes när jag ser så här fina, men jag har hela frysen full med diverse fikabröd redan, så...

Svar: Tack Johanna :-)
Och en frys fylld med fika låter ju toppen!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-10 | 21:11:45
Bloggadress: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Maria säger:

Åh vad sötsugen jag blev nu!!!! :-)

Svar: Det är liksom en del av paketet :-) :-) :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-10 | 22:35:02
Bloggadress: http://cupcake.blogg.se
Linda säger:

Www...så impad jag blir. Men i morgon får du se pepparkakstitanic --hon är klar nu

Svar: Du och Bus är galna. Ta det som en komplimang :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-10 | 23:45:27
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Emelie - Emelies Christmas säger:

Men åhh så kreativt! :D

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 05:38:51
Bloggadress: http://emelieschristmas.blogg.se
Danielle på heavenlycupcake.se säger:

Va söta granarna blev! Jag skulle göra något liknande förra året men det var innan jag upptäckte Swiss Meringue Buttercream så det slutade i en enda röra. Men bra att veta att det fungerar!

Svar: Funkade jättebra! Till nästa år så tror jag att det blir muffins med syltad ingefära och Swiss med päron (såg att du gjort med barnmatspuré) och en pastafärg istället för karamellfärg. Päron och ingefära är så gott ihop :-) Återigen: väldigt glad över att jag hittade ditt recept. TACK
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 09:22:35
Bloggadress: http://heavenlycupcake.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback