Pepparkaksrulltårta med lingon
Så jag fortsatte baka rulltårtor. Börjar faktiskt få in snitsen på mammas paradgren, ska bara lära mig att rulla dem lite tightare så blir det nog bra! Det blir i alla fall gott! Och det doftade underbart...
-
Blanda ihop allt utom lingonen till en slät creme. Blanda sedan in lingonen.
-
Låt stå i rumstemperatur tills det är dags att montera ihop rulltårtan.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten.
-
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner detta i smeten.
-
Häll ut det på plåten och grädda i 7 minuter (eller tills den är färdig...)
-
Vänd upp på ett nytt, sockerbestrött, bakplåtspapper .
-
Låt rulltårtsbotten svalna något.
-
Bred sedan ut lingonfyllningen.
-
Rulla ihop tårtan från långsidan.
-
Låt den ligga några timmar i kylen innan servering.
Ja, tack! Kan tänka mig den ljuvliga doften!
Pepparkakskryddorna då ?
Fniss, jag funderade också på att baka en pepparkaksrulltårta häromdagen men fick ägna kvällen åt annat. Men visst börjar man längta efter dofterna! Jag brukar ju även tjuvstarta med lite pepparkakskrydda i en äppelpaj.
Detta är en favvis här med, sist testade jag att göra den i form av Whoppies ist, dvs runda klickar som gräddas och monteras ihop med fyllning emellan, typ som macrons fast med sockerkakesmet :-D Inte dumt! KRAM
Nu är det översatt till finska (med en liten modifikation) och orginalet naturligtvis länkat) Helt underbart recept!
Åååååh vad gott :D :D :D