Förnya grilltillbehören: Gör en kikärtssallad!
Jag gillar kikärtor. Mycket. Om jag inte orkar fixa något att äta efter jobbet är det en burk kikärtor som räddar livet på mig. Kikärts- och purjolökssoppan som jag gjorde för nån månad sedan var också en riktig höjdare.
Godast är ändå att göra en kikärtssallad. Detta är dessutom ett perfekt grilltillbehör; man blir rätt mätt på den så det behövs ingen potatis till. Om man inte vill så klart. Och eftersom det är gott med potatis så vill man ha allt :-)
Bottna ett fat med ruccola. Häll över sköljda kikärtor och finhackad röd lök. Häll på dressing enligt tycke och smak (vilket i mitt fall innebär 2/3 balsamico, 1/3 olivolja, vitlök, dijonsenap, salt och peppar), halverade coctailtomater och smula över fetaost på toppen.
På grillen i söndags hamnade tre olika spett: Kycklinglår och färsk coctailchorizo på det första. Paprika och lök på det andra. Champinjoner på det tredje. Såsen var latast möjliga: Creme fraiche Paprika/Chili
Och eftersom det är gott med potatis så fick det bli lite tunt skivad potatis i ugnen. Det fick ingen nöd på oss den dagen heller.
Det är bannemig inte konstigt att man går upp i vikt på semestern... But it's all worth it!
Kommentarer
Trackback