Blåbärsmarmelad
Jodå. Det har som sagt blivit en hel del blåbär de senaste dagarna. Men det är gott med blåbär, så det gör ingenting. Absolut godaste sättet att äta blåbär på är bara med mjölk och lite socker. Men det är inte dumt med lite blåbärsmarmelad heller.
Blåbärsmarmelad
Blir ca 12 dl marmelad
1 kg blåbär
1 citron
8 dl strösocker
1 vaniljstång
Gör så här:
- Rensa och skölj bären noga. Skär bort citronskalet utan att få med det vita, tärna skalet fint, fint.
- Lägg bären i en panna med saft och skal från citronen. Småkoka tills bären är mjuka.
- Dela vaniljstången och skrapa ur den. Lägg både stång och frön i marmeladen.
- Blanda ner och lös sockret. Höj sedan värmen och låt det småkoka tills massan klarar marmeladprovet/105 grader.
- Ta bort vaniljstången. Häll upp på steriliserade burkar.
Denna marmelad är en riktig höjdare till Brie. Try it, you'll like it :-)
Kommentarer
Ann-Sofi MATSAFARI säger:
Jag ska ut på blåbärsjakt i veckan och då kommer jag ha det här receptet i minnet! Det låter både enkelt oh supergott!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback