Rester? Gör en paj vettja
Så här i buffétider finns det ofta en massa restmat i kylen, och handen på hjärtat... Det är inte lika gott dag tre som det är dag 1. Men rester går ju alldeles utmärkt att peta ner i en paj.
Det fanns massvis med köttbullar och prinskorv kvar efter fredagens påskbord, så igår blev det Tanja-paj till middag. Pajen innehåller inte någon Tanja (herregud, bara för att jag läste Kokbok för kannibaler en timme innan middagen lagades betyder inte att jag är sugen på att bli en sådan!) men äras den som äras bör och receptet på pajdegen har jag alltså fått av henne.
Pajdegen består av 3-4 kokta, kalla och mosade potatisar, 1 dl flytande margarin och en burk lätt-Kesella. Blanda med ca 3,5 dl vetemjöl till en smidig deg.
Sen är det bara att fylla pajen med vad som nu finns i kylen och grädda i 200 grader i en halvtimme.
Pajen ovan består som sagt av köttbullar, prinskorv och som kladd blev det två burkar creme fraiche paprika chili. Smaskens värre.
Gravlax, broccoli och creme fraiche med saffran är också en höjdare. Eller resterna från tacomiddagen för den delen!
Jepp - paj är bra restmat. Det kan jag intyga. Även hemmagjord pizza funkar bra.