Jordnötspaj med tryffeltäcke
Jordnötspaj med tryffeltäcke
1 1/2 dl sirap
350 gram jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes
460 gram mjölchoklad
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Koka upp sirapen i en kastrull, tag bort kastrullen från värmen.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet, rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes.
Krossa de mesta av cornflaksen.
Platta sedan ut degen i den smörade formen.
och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
Koka upp grädden på svag värme , och bryt ner mjölkchokladen i en skål.
Häll sedan upp den heta grädden över chokladen och rör om / mixa tills du fått en slät len smet.
Häll sedan över detta över botten.
Ställ kallt – gärna över natten.
Servera med en klick god gräddglass.
Den pajen låter supergod!
Fyyy för dig, här börjar man träna å så lockar du å tipsar om sådana här godsaker... det är nu jag blundar å testar min karaktär ;-P KRAM
Gjorde faktiskt den för någon vecka sedan. Grymt god! Krispig å lite salt. Mums!
För att inte glömma bort alla fel/ändringar jag (i min feberdimma) gjorde som blev fantastiskt bra så skriver jag dom här.
Drygt hälften så mycket sirap
Dubbelt så mycket nötter
ca 2/3 cornflakes
400 g mörk choklad istället för mjölkchokladen.
Nästa gång ska jag nog ha i nån skvätt likör/sprit i tryffeln. Så nu är uppslagsverket uppdaterat. :-)
Har, efter empiriska tester, konstaterat att denna går utmärkt att frysa in, glömma bort, hitta igen när man ett par månader senare rotar i frysen efter något helt annat, ta fram och mumsa i sig.