Minns du hans ögon?

Jag älskar Tommy Körbergs röst. En av de bästa svenska rösterna någonsin. En låt som gått varm under min semestervecka är Minns Du Hans Ögon från Körbergs julskiva. Volymen har varit hög, men ingen granne har klagat ännu.

Låten är ingen typisk jullåt. Egentligen inte julig alls, men precis som exempelvis Do They Know It's Christmas är den skriven för att få oss att tänka till på dem som inte har det lika bra som oss.

Idag (läs i lördags eftersom detta inlägg är tidsinställt) youtubade jag lite - tänkte att jag skulle hitta åt den så att även ni får njuta. Lite första adventsgodis sådär. Jag menar vem vill inte njuta av Tommy till adventsfrukosten? Mysa lite och tända första ljuset...

Titta inte om du är på jobbet. Titta inte om du har en massa barn som springer och tjoar runtomkring. Vänta tills du har tre minuter för dig själv. Lita på mig.

Efter att ha sett bildspelet rann tårarna.
Kände att det var bäst att byta dag på inlägget...

Vissa saker är enkla att göra. Se klippet. Plocka sedan fram er mobiltelefon och SMS-a en gåva till valfri organisation, tillexempel Läkare Utan Gränser. Det gjorde jag.

SMSa ordet LIV till 72970 för att skänka 50 kronor till Läkare Utan Gränser.

50 kronor kan låta lite. Men en sån struntsumma kan rena vatten till 5000 personer. Och om vi, runt 100-talet julbloggare, tillsammans ger 50 kronor var så har bara VI dragit ihop 5000 kronor ganska snabbt. Vad en sån summa kan räcka till kan du läsa om här.
Jag tycker så klart att även du som inte julbloggar ska haka på!

Kom igen nu!
Förresten: om du hakar på detta så blir jag glad för en kommentar! Jag blir ännu gladare om du tar med dig detta klipp och denna uppmaning och lägger ut på din egen blogg (lämna gärna en länk direkt till inlägget i din kommentar!)


Kommentarer
Helena - Hellys Jul säger:

Å det är så viktigt att få en kick i röven ibland och inse att dålig mobiltäckning, slut på minneslappar i bankomaten och försenad "gröna linjen" inte är några problem överhuvudtaget. Det är lyx att ha sådana bekymmer.

Jag har alltid försökt skänka och tänka på de sämre ställda och sen jag blev mamma är jag så blödig så jag blir nästa rädd för mig själv. Kan knappt se på nyheterna längre utan att gråta, svära och rasa. Tack för att du kickar!

2011-11-28 | 21:52:40
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
TinaGustafsson.com säger:

Väldigt bra låt, självklart skänker jag 50 kr! :-)

2011-11-29 | 00:49:59
Bloggadress: http://www.tinagustafsson.com
Linnea säger:

Självklart har jag skänkt 50 kr! :)

2011-11-30 | 10:45:36
Bloggadress: http://neasjul.blogg.se/
Eva säger:

Har ingen blogg men smsade ändå =)

2011-11-30 | 20:20:22
Eva säger:

Upptäckte dock att nummret är fel 72970 ska det vara

2011-11-30 | 20:30:36

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback