Herrljunga Rom och Choklad provsmakad

Som jag tidigare berättat om var det en liten julafton i fredags. I posten dök det nämligen upp två flaskor glögg och en flarra julmust ifrån Herrljunga.


Först ut med betygsättningen är Rom och choklad.

Så här säger Systembolaget: Mycket söt, kryddig smak med inslag av arrak, choklad, russin, kardemumma och ingefära. Priset för en halvliter starkvinsglögg (15%) är 79 kronor.

Utseende, flaskan: Jag gillar ju vitt och guld, så för mig funkar den fintint.

Utseende, glöggen: Den ser ut som en vanlig rödvinsglögg. Mörkrödblåsvartaktig liksom :-)

Doft: Doftar inte så mycket glögg faktiskt. Köket får inte den där goda, kryddiga, juliga doften. Sticker man näsan i glaset, på äkta vinprovarmanér så känner man doften av rom MEN en fördel är att alkoholen inte "sticker i näsan" så som den annars gör av starkvinsglöggar.

Smak: Glöggsöt. Ändå lite sträv av kakaon. Romsmaken är tydlig, men inte påträngande. Dock saknar jag smaken av GLÖGG...

Helhetsbetyg: Helt okej. Vilket är ett helt fantastiskt betyg för att komma ifrån mig (jag är inte alls förtjust i chokladglögg egentligen). Jag kommer dock inte att köpa en till när flaskan är slut.

Även denna glögg får  av 5 möjliga. Hade det bara varit jag som testat hade den fått en 2:a, men glöggen testades i lördags i sällskap med Niklas och då han gillade den så dras naturligtvis betyget upp. Det här är lite kommentarer från honom som jag hade sinnesnärvaro nog att notera:

          "Ball och annorlunda"

          "Kul alternativ till den vanliga glöggen"

          "Smakar rom och kaffe"


Kommentarer
Elin - Julbloggen säger:

Åh alltid kul när man får gratisgrejer. Vad avundsjuk jag blir ;P

2011-11-09 | 21:44:47
Bloggadress: http://julaftonsmorgon.blogg.se/
Amandas jul säger:

Jag har också fått en massa glögg hem (och mer är på väg) och det är alltid spännande att prova nya glöggsorter :) Blir nog många glöggrecensioner från mig framöver skulle jag tippa på...haha.

2011-11-09 | 22:40:06
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se/
Blenda säger:

Glögg som i GLÖGG kommer, i mina ögon, för alltid vara Blossas varianter. För det är jag inte främmande att prova andra sorter och just denna såg väldigt spännande ut. Hmmmm...jag som lovade mig själv att inte köpa fler flaskor. :D

2011-11-10 | 08:08:16
Bloggadress: http://danforedan.wordpress.com/
Anna säger:

Spännande! Kommer nog inte att prova den eftersom jag har lite tråkig glöggsmak och ändå vill att all glögg ska smaka Blossas lättvinsglögg :) Men flaskan är ju jättesnygg!

2011-11-10 | 18:27:21
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback