Hallonkola
I förrgår testade vi ett recept som suttit lääääänge i pärmen med urklipp från veckotidningarnas receptsidor. En kola med hallonpuré som ser jättegod ut. Med facit i hand kan jag meddela att den ÄR god.
Hallonkola
1 dl hallonpuré (ca 200 gram frysta hallon)
1 msk färskpressad citronsaft
2 dl vispgrädde
2 ½ dl socker
- Låt hallonen tina i en sil. Passera bären. Mät upp den släta hallonpurén - det går åt 1 dl till kolan.
- Häll hallonppurén i en kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna. Värm upp under omrörning tills sockret smält, och koka därefter kolasmeten till 123-124 grader (kulprov)
- Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper ca 20x20 cm. Eller häll upp i småformar - det gjorde vi.
Kommentarer
Linda/Candygirl säger:
mums... det låter verkligen gott.
Ellinors julblogg säger:
Vad gott det låter! Det ska jag prova nästa år.
Trackback