Godaste middagen på länge

Tack så mycket för alla gratulationer, det värmer gott! Idag har varit en bra dag i allmänhet, och en bra kväll i synnerhet! Har haft "Solnafamiljen" på besök, vi har ätit risgrynsgröt och julskinkemackor. Nu är jag så mätt att jag nästan rullar fram!



Risgrynsgröt är smaskigt värre! Så här gör jag min gröt:

Koka upp 4 dl vatten tillsammans med 1 kanelstång, ca ½ tsk salt och en klick smör.  Häll i 2 dl grötris och låt allt koka upp igen. Låt det sedan småputtra i ca 10 minuter. Häll i 7 dl mjölk och 2 dl grädde. Låt det koka upp igen och dra sedan ner värmen på lägsta. Efter ytterligare 35-40 minuter är gröten klar.

Julskinkan blev en färdigkokt variant, men griljeringen fixar jag så klart själv: juice från en halv blodapelsin blandas med  en äggula, 2 msk senap och några matskedar ströbröd. Mums!

Nu väntar en skön säng på mig. Måste vara laddad till imorgon: Då spelar Jakob Hellman på Strand. Åh vad jag längtar!!! Nån annan som ska dit?


Kommentarer
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Kul idé med blodapelsin i griljeringen, ska testas, för vår första julskinka på 2 kg drygt är redan slut... nackdelen med att börja med julandet tidigt ;-D KRAM

2011-12-08 | 08:21:29
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback