Godaste middagen på länge
Tack så mycket för alla gratulationer, det värmer gott! Idag har varit en bra dag i allmänhet, och en bra kväll i synnerhet! Har haft "Solnafamiljen" på besök, vi har ätit risgrynsgröt och julskinkemackor. Nu är jag så mätt att jag nästan rullar fram!
Risgrynsgröt är smaskigt värre! Så här gör jag min gröt:
Koka upp 4 dl vatten tillsammans med 1 kanelstång, ca ½ tsk salt och en klick smör. Häll i 2 dl grötris och låt allt koka upp igen. Låt det sedan småputtra i ca 10 minuter. Häll i 7 dl mjölk och 2 dl grädde. Låt det koka upp igen och dra sedan ner värmen på lägsta. Efter ytterligare 35-40 minuter är gröten klar.
Julskinkan blev en färdigkokt variant, men griljeringen fixar jag så klart själv: juice från en halv blodapelsin blandas med en äggula, 2 msk senap och några matskedar ströbröd. Mums!
Nu väntar en skön säng på mig. Måste vara laddad till imorgon: Då spelar Jakob Hellman på Strand. Åh vad jag längtar!!! Nån annan som ska dit?
Kul idé med blodapelsin i griljeringen, ska testas, för vår första julskinka på 2 kg drygt är redan slut... nackdelen med att börja med julandet tidigt ;-D KRAM