Fredagsmiddag v 51

Idag är det dan före dan före dopparedan. Det betyder att det är dan före dan imorgon. Det finns faktiskt bara ett middagstips som duger till den 23:e december och det är risgrynsgröt och provsmakning av julskinkan.

Och när man ändå kokar risgrynsgröt så är det enda rätta att göra en dubbel sats. Då räcker det till Ris á la Malta.



Koka upp 8 dl vatten tillsammans med 1 kanelstång eller två, ca 1 tsk salt och en klick smör. Häll i 4 dl grötris och låt allt koka upp igen. Låt det sedan småputtra i ca 10 minuter. Häll i 1,5 l mjölk och 3 dl grädde. Låt det koka upp igen och dra sedan ner värmen på lägsta. Efter ytterligare 35-40 minuter är gröten klar.


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback