Planer för vardagsrummet

Ni som följt bloggen tidigare år kanske minns att jag flyttade för ett par år sedan. Delade en 3:a med en vän som numera har flyttat ihop med sin kärlek. Vi hade en smått otraditionell fördelning av lägenheten... Jag fick det stora sovrummet. Min kombo hade halva vardagsrummet, och andra halvan använde vi som "kontor". Det lilla sovrummet hade vi som vardagsrum.

Man kan undra varför. Anledningen att vi fördelade ytan så som vi gjorde beror på att utgången till uteplatsen är i det lilla sovrummet.

Men nu har hon som sagt flyttat. Jag bor kvar och numera använder jag rummen så som de är avsedda. Det ska bli tokkul att göra jul i vardagsrummet i år, jag har massvis med planer.

För första gången sedan jag flyttade till egen lägenhet 1998 kommer jag att ha plats för en fullstor julgran.

Jag har köpt 12 meter underbart tyg som snarast måste förvandlas till 4 st vardagsrumsgardiner. Förhoppningsvis blir det en meter över så att jag kan sy ett par kuddar till soffan också.

Självklart måste man matcha julgranskulor med gardinerna - i alla fall när jag ändå måste köpa massor med nya kulor, visst är det SYND om mig va? :-) Färgskalan kommer att gå i rött, vinrött, brunt och guld. HÄR kan man hitta de flesta färger man kan tänka sig när det gäller pomler.

För två år berättade jag om att vi lever i en ond värld. Nån elak jävel stal mina adventsljusstakar (syns i bakgrunden på den här bilden). Nu har jag fått två stycken igen, då min morfar gått bort under året. För att matcha dessa har jag köpt en klassisk adventsstjärna i mässing som får bo i det lilla fönstret.

Dessutom väntar jag bara på att Länna Möbler ska ringa. Jag har nämligen beställt två stycken Laminofåtöljer som borde levereras vilken dag som helst nu.


Kommentarer
Linda säger:

Pomler... här uppe i norrbotten säger vi (eller inte alla, men jag och min familj i alla fall) pumlor. Söderut har dom inte en aning om vad jag menar då...

2010-11-06 | 11:01:00
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Britt-Marie Bankemo säger:

Riktigt härligt att följa din blogg igen, ska det bli. Glöggtips från mataffären faktiskt tranbär med smak av chilli o ingefära, bättre kan det knappast bli i smakväg. Malmljusstaken var otroligt vacker, tro det eller ej men vi har en här från gubbens familj,den är framme året om men bara med ljus i på jullen.

2010-11-16 | 17:04:29
Britt-Marie Bankemo säger:

2010-11-16 | 17:05:29

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback