Julsallad
Bilden lånad från www.santamaria.se
Antar att jag inte är ensam om att tycka att julmaten tenderar att bli lite väl tung och fet. Det gröna inslaget saknas ofta, i alla fall på vårt julbord. Undra om jag ska råda bot på detta i år med denna sallad som jag just hittade på Santa Marias hemsida
Xmas sallad
4 portioner
3 st qumquat, skivade
1 st apelsin, filéer
1 st lime, filéer
3 msk socker
1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 st spansk peppar
1/2 st röd lök, tunt skivad
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk Santa Maria Ingefära malen
5 st Santa Maria Nejlikor hela
2 msk honung
1/2 msk Santa Maria Arrowrot
200 g grönkål
Santa Maria Svartpeppar grovmalen
salt
Skär filéer av limen och apelsinen. Pressa ur saften från det som blir över. Koka upp lime- och apelsinsaft med qumquats, socker, vitt vin, vatten, spansk peppar, röd- och vitlök, ingefära, nejlikorna, honung och arrowrot. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka upp vatten och doppa grönkålen hastigt i det lätt saltade vattnet. Grönkålen ska fortfarande vara spänstig. Blanda kålen med citruslagen.
Kommentarer
tomtenissan säger:
det lät gott :) Är också positivt inställd till fräscha, lättare rätter på julbordet (tillsammans med resten av maten).
Tomteflickan säger:
Fruktsallad är gott att äta på julen. Bär ännu bättre!
Trackback