Paketkalender

Tänk om min mamma förstod hur mycket jag älskar den där paketkalendern som hon broderat åt mig och som följt med mig hela livet... Hon berättade en gång att hon hade dåligt samvete för att min kalender blev mycket mindre än min storasysters.
image132

Syrran är 4 år äldre än mig, och herregud, att brodera har man väl knappt tid med utan barn? Och än mindre med ett barn. Då är det ju extremt imponerande att mamma fick ihop en åt mig överhuvudtaget när hon hade två snorungar att ta hand om. Dessutom är den min.

Mine.
My own.
My precioussssss.

Med alla minnen från decembermornar när man fick öppna ett litet paket. Några bokmärken, suddar eller liknande. Och på lördag morgon en kexchoklad. Syndigt värre att sitta framför tv:n, före frukost, och äta godis. Snacka om lyx!

Sen att det finns många adventskalendrar som är mer arbetade än denna. Det spelar ingen roll. För det finns inga minnen till dem. Däremot så hoppas jag att, om jag nån gång får barn, att jag får välja mönster :-)

För några år sedan gjorde jag en paketkalender åt min morfar. Han fick en liten påse med the (typ en matsked) varje dag. Kan kanske vara en idé att adoptera? För visst vill vi väl ha paketkalender även i vuxen ålder??

Kommentarer
Marika på Odlingspyssel säger:

Haha vad roligt att fler än jag gillar paketkalendrar. Jag är superorolig att sambon ska glömma bort att han måste fixa en åt mig. Jag har säkert pratat om den 1200000 gånger vid det här laget :)

2007-11-22 | 23:20:39
Bloggadress: http://odlingspyssel.blogg.se
Linda säger:

Vi har haft paketkalendrar även i vuxen ålder. Ett år hade vi en 10-an lott varje dag.. på julafton en triss... Vi har även haft pepparkakor och sånt.. jag älskar att räkna ned emot julen

2007-11-23 | 18:30:34
Bloggadress: http://lindawashere.blogg.se
Hanneles jul säger:

Snäll syster du har. Paketkalender är kul, jag gjorde sån till min lillasyster av tändsticksaskar.

2007-11-24 | 00:44:21
Bloggadress: http://hannelesjul.blogspot.com/
Rebecca säger:

Jag och mina syskon hade också paketkalender när vi var små. Dock var den inte broderad. Däremot satt min mamma och ritade tomtar m.m. på vitt papper och slog in våra paket i. Snacka om att kasta bort tid...
När vi blev äldre hängde vi ett snöre tvärs genom rummet och hängde upp paketen. Det var nästan ännu roligare.

Ha en trevlig helg,
Rebecca.

2007-11-24 | 14:25:19
Bloggadress: http://bleckisen.blogg.se
Johanna säger:

Jag och mina syskon hade också paketkalender när vi var små. Härliga minnen har jag från den!

2007-11-26 | 18:58:20
Bloggadress: http://inredning.webblogg.se
tomtenissan säger:

Vi har också en paketkalender. En stooor som mamma pysslat ihop. Den sitter på köksväggen och kommer alltid vara en del av julen :)

2007-11-26 | 20:16:13
Bloggadress: http://tomtenissan.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback