Saturnus päronglögg

Jag har, precis som många andra bloggare, fått hem ett paket med glögg från Saturnus. Paketet innehöll fjolårets nyhet Hallon- och lakritsskalle (men den får ni ingen recension på i år - fjolårets omdöme har inte ändrats), Delicatoboll (men den recenseras en annan dag) och den glögg som jag var mest nyfiken på: Päronglöggen.
 
 
Helt ärligt så blev jag lite besviken. Den smakade mest uppvärmd päronMer. Barnslig och tunn i smaken och glöggkryddorna kändes inte. Eller endast väldigt lite. Det som var positivt var att den inte var otäckt söt och sliskig. Jag hällde i en skvätt ingefärsvodka och då fick den lite mer karaktär. Men det är ju inte det vi ska prata om nu.
 
Men sedan läste jag Thereses recension. Och bestämde mig för att ge den en ny chans. Kall den här gången. Och nu gillar jag den. Glöggkryddorna kommer fram mycket mer än i den varma glöggen (vilket är lite skumt - annars brukar det vara tvärtom?) och det var en riktigt trevlig upplevelse.
 
Glöggen är en lättglögg med en alkoholhalt på 2,2% och bör hittas i en matbutik nära dig. Det är synd att den innehåller alkohol, för jag tror att småkidsen verkligen skulle gilla denna. Och jag tycker att det är synd att man gör sorter som enbart blir en bilförarglögg, inte både en barn- och bilförarglögg.
 
Betyget då? Ja, som varm får den en 2:a. Och som kall en 4:a. Den som är snabb på huvudräkningen ser att det ger ett snittbetyg på:
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Kommentarer
BittesJul säger:

Jag älskade päronglöggen

Svar: Härligt! Det är så roligt när man hittar favoriter, även om denna inte var nån av mina höjdare. Kan rekommendera vinfabrikens äppelglögg. Den kommer du förmodligen att gilla om du gillade denna. Lite mer karaktär bara.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 18:32:20
Bloggadress: http://bittesjul.blogg.se/
Kajsa säger:

Spännande det lät. Kanske ska prova alltså :)

Svar: Do it :-) Helt klart värd att prova (även om jag inte har den som en av mina favoriter så avser det mest när man ska kategorisera den som glögg. Som varm dryck var den dock god. Och kall då)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 19:03:06
Bloggadress: http://wanderlustes.blogg.se/
Amandas jul säger:

Oj, och jag som tyckte den var himmelskt god :)

Svar: Jo jag tyckte också att den var god. Jag gillar päronMer. Men det var liksom inte glögg. Inte för mig i alla fall. Har du testat den kall?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 19:33:48
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Amandas jul säger:

Nej, det har jag inte provat och nu är flaskan slut :( Men eftersom jag gillade den får jag väl köpa en till flaska i vinter, och prova den kall :)

Svar: Glögg tar fort så jävla slut. Det gör the med. Så jag måste göra mer nu...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 19:57:17
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Linda/Candygirl säger:

DEen är jag grymt nyfiken på.. men den finns då inte här ännu...

Svar: Nej jag har inte sett den i butik här heller. Skulle gissa att den dyker upp om några veckor? Eller så snackar du med butiken och ber dem ta in?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 20:58:19
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
johanna säger:

synd att det inte blev en fyra även varm, det lät ju verkligen som en god smak tycker jag. måste också ta och smaka den!

Svar: Å andra sidan: jag har läst flera andra bloggar som gillar den skarpt, så ta inte mig som facit. Sen tyckte jag att det var en god DRYCK även varm. Men det var inte GLÖGG.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 21:52:26
Bloggadress: http://arildsdottir.blogg.se
Linda / Candy Christmas :-) säger:

Titta: Nu är jag också "julbloggare"
http://www.candygirl.nu/candychristmas/

Candygirl har ynglat av sig - och blivit Candy Christmas, precis som du tyckte för några år sen.. (för jag vill minnas att det var du som skrev det!)

Egentligen ingen egen blogg. Men inlägg taggade som JUL hamnar på den juligare sidan. Men följer man Candygirl, som vanligt, listas julinläggen direkt bland alla andra.

Svar: Äntligen! :-)Glöm inte att lista dig på julbloggar.se :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 22:09:52
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/
Linda /Candy Christmas säger:

Svar: Skönt att höra, Erica! Bilden tänkte jag trycka som julkort det året (2009 tror jag det var) Men eftersom vi alltid själva är med på fotot så blev det inget av det! Hm.. men kanske en canvastavla till köket under jul???

Jag har redan listat reggat mig där. Här går det undan! :-)

Svar: Canvastavla låter toppen!!! You go, girl!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 22:57:31
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback