LCHF: Blomkål, bacon och ägg
Nope. Jag har inte hamnat i LCHF-träsket - jag försvarar mina kolhydrater med svärd och yxa om det behövs. Men jag befinner mig konstant i baconträsket, och ibland händer det att även en blind höna hittar ett LCHF-korn. Inte den snyggaste rätt som serverats i mitt hem. Men det är gott!
Till två personer: Koka 2 ägg (trots att jag i princip alltid föredrar lös- eller mjukkokta ägg föredrar jag hårdkokta just här). Dela ett blomkålshuvud i buketter och koka dem i ordentligt saltat vatten. Stek ett paket bacon medan blomkålen kokar.
Lägg upp blomkålen på ett fat. Hacka ägget. Strö över ägg och bacon. Sen är det bara att hälla över lite av baconfettet över hela härligheten.
Eller så skippar man bacon helt och hållet och häller lite smält smör över - men det verkar ju dumt. Allting blir ju godare med bacon :-)
Kommentarer
Nilli säger:
Det där lät ju sjukt gott, "allt blir ju faktiskt bättre med bacon" (som min sambo brukar säga, och har har dessutom jobbat som kock i många år...)! Men jag gillar ugnsrotad blomkål bättre än kokt, fast det skulle nog funka lika bra! :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Therese Bjärstig säger:
Hm, lät inte så dumt, kanske ska slå till å testa, för en vän bjöd på ett gott lchf mos av blomkål... så jag har som fått upp smaken för blomkål :-D
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Lillgarden säger:
Men det där lät ju sjukt gott!!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
AnnasJul säger:
Låter gott; ägg, bacon och blomkål är ju en bra kombo och känns lite härligt höstigt!
Sv. smartidé det där med att pyssla ihop med någon annan med gammalt pyssel material. Man blir av med sånt man kanske inte använder och får använda nytt spännande - some ones trash anothers tresure helt enkelt!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback