Gnocci med kantareller och bacon på 10 minuter

 
Måste säga att det är helt okej att börja jobba igen. Veckan har flutit på oförskämt smidigt och det är kul att träffa folket igen. Dessutom mår jag bättre av att ha lite rutiner. Ska bara fila lite på det där med att komma i säng i tid, så att jag kommer upp ur sängen nästföljande dag...
 
Hur har ni det med kantarellerna i år då? Jag är en sån som aldrig hittar några, jag ser bara en massa löv. Gula och fina, men inte så goda att tillaga. Det är tur att det finns andra som gillar att plocka... Andra SNÄLLA människor som gillar att plocka.
 
Nu när jobb och så har kommit igång igen behövs det snabbmat. Då snackar jag inte McDonalds, utan riktig mat. Mat som är god och som man slänger ihop på några minuter. Som gnocci. Min livräddare.
 
Enklast möjliga middag: Koka gnocci ett par minuter i grönsaksbuljong. Under tiden; fräs bacon och kantareller. Bottna en tallrik med ärtskott, ruccola eller nåt annat grönt. Halvera coctailtomater och riv ost. Låt gnoccin rinna av och blanda ner den i stekpannan med baconet och kantarellerna. Lägg upp på tallriken, toppa med coctailtomater och riven ost. Klart på 10 minuter, och sen är det bara att smaska.

Trackback