Jultidningar finns det massor av...

...och hittills i år har jag hunnit införskaffa Allers julmagasin, Isabellas och nu senast 101 idéer. Dessutom sparar jag självklart tidningarna från tidigare år så att man har något att bläddra i när jullängtan sätter in i... hmm... juli eller så.

Allers julmagasin
var först ut. Helt okej. Den var som vanligt helt enkelt. Blomsterarrangemang och shoppingtips. Stickning och mindre avancerade "gör det själv"-projekt. Inget nytt under solen. Favoriten var där de gjort ljusarrangemang och använt gamla skedar som reflekterar ljuset på ett fint sätt.

Isabellas kom sedan. Den gillade jag skarpt. Lite väl kitschig, men med bra idéer. Lite som Karin i Äntligen Hemma; bra/snygga/roliga grejer som jag skulle vilja ha själv MEN om jag skulle göra det själv hade jag valt helt andra färger. Favoritartikeln? De hade ett avsnitt om julgranspynt i gammal stil, med crepepapper, bokmärken och så. Jag blev HELT förälskad i strutarna där man kantat insidan med crepepapper. Problemet är bara att jag redan har 333 st julgransdekorationer. OM jag tillåter mig själv att komplettera julgranen i år så ska det vara blanka kulor som reflekterar mycket ljus. Inte matt papper som inte reflekterar något alls...

Sist, men definitivt inte minst, är 101 idéer. Det är min favorit hittills. Inte så otippat kanske eftersom jag är en "gör det själv"-are. En tokmysig artikel om annourlunda pepparkaksbak. Det finns så mycket annat att bygga än pepparkakshus. Men om man ändå vill göra just ett hus så kan man bli lite inspirerad av det enorma pepparkaksslottet. Dessutom har jag fått ännu mera inspiration till adventsljusstaken. Herregud så fint det var att använda solovitlökar i blomsterarrangemang!


101 idéer: Spana in adventsljusstaken med vitlök och rödlök. Vitlökarna dyker även upp i bukettarangemanget till höger. Så fint!

Isabellas: Visst ger crepepapperet en helt annan dimension till strutarna? Jag tycker att det är superfint i alla fall, vi får se om det blir lite pyssel i alla fall.

Allers Julmagasin: Det där med skedarna gillade jag. Reflekterar ljuset på ett jättefint sätt.

Kommentarer
Linda säger:

Sv: Jag är bosatt i Finland så såvida du inte bor där tror jag tyvärr inte att du kommer att hitta den här nya specialdrycken. Är väldigt osäker på att ni i Sverige har lonkero, något mitt emellan cider och Bacardi Breezer. Oftast med grapesmak. Nu såg jag att det hade kommit sådana med pepparkakssmak också. Vet dock inte om jag vågar testa! Låter som en lite udda smakkombination :)

2011-10-20 | 07:00:37
Bloggadress: http://julhoslinda.blogg.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Jag bara måste köpa 101 ideer i dag - perfekt morot för att jobba undan alla måsten så jag kan njuta med den i kväll :-D

2011-10-20 | 09:24:37
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Svensk Jul säger:

Jag gillade också 101 ideer bäst. Helt klart favoriten inget snack om saken :)

2011-10-20 | 10:19:18
Bloggadress: http://svenskjul.blogspot.com/
Marie/Underbara Juletid säger:

Jag har inte köpt någon ännu har haft fullt upp men ska nog satsa på 101 julidér!

2011-10-20 | 20:24:59
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Fröken Nattfrost säger:

Måste inhandla lite jultidningar framöver. :) Så mysigt att sitta och bläddra i även om jag kanske inte pysslar så mycket från dem.

2011-10-21 | 09:53:20
Bloggadress: http://nattfrost.blogspot.com/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback