Blossa Äpple

För en månad sedan (på dagen faktiskt) presenterade Blossa årets glögg. Arabica. Det var inte många av oss julbloggare som hoppade av lycka när vi fick höra att den var smaksatt med kaffe. Däremot var jag, och många med mig, supernyfikna på den nya Blossa Äpple.

Sen kom jag på att "hmm... Jag driver ju faktiskt en julblogg. Blossa måste ju vara superglada över all uppmärksamhet och reklam som de får gratis av oss bloggare. Jag borde maila dem och tigga en flaska. Som tack för hjälpen, liksom." Sagt och gjort, jag knåpade ihop ett mail och skickade iväg. Dagen efter fick jag svaret att de skickar en flaska. Och idag dök den upp med posten :-)

Då återstår det bara för mig att sätta igång med det roligaste: Att provsmaka.

Utseende: Flaskan i sig är lika snygg i verkligheten som den var på pressbilderna. (Sen skadar det inte att den matchar mitt kök!) Själva glöggen är väldigt ljus, vilket så klart är helt logiskt när den är gjord på gröna åpplen.

Doft: Doftar mera äpple än glöggkryddor, både som varm och som kall. Luktar gott.

Smak: Ganska söt. Jag trodde att den skulle vara mera åt det frächa hållet. När den är kall smakar den mer äppeldryck än glögg. I varmt tillstånd börjar glöggkryddorna göra sig påminda, men utan att vara allt för framträdande.

Varm eller kall? Personligen föredrar jag att värma den. Den var absolut inte oäven kall, men eftersom själva glöggsmaken försvann så går poängen lite förlorad.

Helhetsbetyg: God men lite tam. En bra nybörjarglögg. Jag skulle gissa att detta är en glögg som barnen uppskattar (men jag vet inte om man kan ge den till barn, den är ju inte helt alkoholfri, utan en lättglögg med en alkoholhalt på 2,2 promille) Anyway: jag ger den 3 snöflingor av 5 möjliga!


Kommentarer
Helena - Hellys Jul säger:

Ja, jag är iaf lockad av att testa nu. Bra komplement till de andra kanske.

Snygg manöver med Blossa!! Impad! Borde kanske bli lite mer framåt där... Jag som är reklamare å allt...



Imorrn ä re freda'! Tjohoo!

2011-10-06 | 21:35:34
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Sanna säger:

Men ve och fasa, har du redan druckit glögg?! ;)

2011-10-07 | 06:17:18
Bloggadress: http://sannaschristmas.blogg.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

JAg kommer definitivt köpa å testa även om blossas apelsin är min favvis som kommer att vara svårslagen!!! Å bacon gorgonzola smörgåstårta ltä mumsigt!!! KRAM KRAM

2011-10-07 | 08:25:21
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Anna säger:

Den lät lite spännande att prova. Men jag måste ju erkänna att jag är larvigt traditionell och tycker att Blossas vanliga hederliga "saftglögg" är godast av allt :)

2011-10-07 | 10:05:17
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com/
johanna säger:

2,2proMILLE?

Hoppas för guds skull att den är 2,2proCENT



Kommer skaffa denna och spetsa med liet kanelstång och apple sourz. Sen kör vi

2011-10-25 | 13:04:11

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback