På min köksbänk...

...ryms det mycket juliga saker. De påbörjade glöggflaskorna huserar här. Dekorativt, men främst för att det är praktiskt att de bor nära spisen. Mina Marimekkoskålar väntar på att fyllas med russin och mandel. Ljuslyktan från Cult Design som är så charmig med tomten som värmer fötterna vid ett värmeljus. Älskade pepparkaksburken. Bokstäverna som jag pysslade tidigare i höst. Mitt våningsfat. Duken med domherrar som äntligen hittat sin plats i livet igen.


Här ser ni varför jag vill ha kumquats. Fatet är så pass litet att några andra citrusfrukter inte får plats. Hade tänkt göra en klassisk dekoration med twist genom att trycka i kryddnejlikor i något annat än apelsiner - för mig är det nämligen stört omöjligt att få till det snyggt. Självklart finns det kryddnejlikor i mitt hem. Visst gör det det? Eller inte! Hittade inte en enda kryddnejlika i kryddlådan. Däremot hittade jag kardemummakapslar och kanelstänger. Jag tycker att det blev himla fint. Och det doftar så gott i köket nu.


På det undre fatet blev det ett litet arrangemang med mossa, flugsvamp och några småtomtar, även dessa från Cult. Och domherreduken har hittat hem. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Min mamma är baske mig bäst i världen.


Jag kan tycka att vissa delar av städningen är rätt kul. Som att torka köksbänkarna tills de blänker. Ni fattar vad jag menar va?


Det enda som saknas nu är två grisar som bor i en av jullådorna uppmärkta med Jul - KANSKE-saker, men just i år har frågetecknet just för dessa raringar omvandlats till ett utropstecken. Tror jag.

Kommentarer
Helena - Hellys Jul säger:

Åh det doftar hela vägen hit! Superfint :) Kardemumma, denna underbara krydda!! Vilken underbar burk med texten "pepparkakor" på. Det finns såååå många saker med texter på men allt för ofta är det på engelska för att det ska säljas i alla tänkbara länder men jag verkligen gillar när det är på svenska. På riktigt på nått vis.

2011-11-26 | 20:06:23
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Både mysigt, praktiskt och snyggt :-) Helt i min smak! Å tack för tipset om strutarna på åhlens... Tror jag iaf ;-D KRAM

2011-11-26 | 21:12:59
Bloggadress: http://lurans.blogg.ses
Emelie - Emelies Christmas säger:

Väldigt fint! :)

2011-11-26 | 21:20:22
Bloggadress: http://emelieschristmas.blogg.se/
Linda säger:

Svar: jag vet... och det är BARA därför jag skriver det. Det brukar alltid bli någon kommentar om det. För hos oss HETER det negerbollar till jul. Det står ju så i kokböckerna från förr.. och jag är ju typ lastgammal, (eller kanske inte) Det vi gör till jul ÄR negerbollar. Bakar jag samma till bus fyller år kan det få heta chokladbollar, Men till jul är det det gamla ordet som gäller....



Och nog blänker din bänk allti.... snyggt. Mina XMAS har också kommit fram nu - men dom visar jag senare....

2011-11-26 | 22:17:16
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Stockholmsjul säger:

Väldigt fint med våningsfatet! Jag är kär i dom där små tomtarna, men är rädd att (klantiga) jag kommer tappa bort dom lagom till nyår.... Men förbaskat söta är dom ju!

2011-11-26 | 23:23:04
Bloggadress: http://stockholmsjul.blogg.se/
Julstugan säger:

Mysigt, ännu så länge har jag bara satt upp adventsljusstakar och stjärnor.



Sv: Pepparkaksgubben mini(knapp) är från Panduro, dyr men söt 39.30, från ett sort företag finns säkert på många scrapbutiker.



Har köpt fimolera för att göra egna men har inte hunnit.



http://www.pandurohobby.se/Catalogue/40/4020/402005/1/569121

2011-11-27 | 05:12:29
Bloggadress: http://julstugan.blogspot.com/
Alexandra - kärlek på tallrik säger:

Vad underbart fint du har gjort! Smart att använda kumquats, det blev jättefint ihop med kanelstängerna och doftar säkert fantastiskt :)

2011-11-27 | 17:36:50
Bloggadress: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback