Bara såååå gott till julskinka: Waldorfsallad
Waldorfsallad
2 dl fint tärnad rotselleri
2 lagerblad
2 dl fint tärnade äpplen (jag använde Ingrid Marie, but any will do!)
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
Lite senap (en tesked kanske)
Citronpeppar
Herbamare Örtsalt
Grovhackade valnötter
Gör så här:
Koka rotsellerin i några minuter tillsammans med lagerblad och lite herbamare.
Under tiden: blanda en dressing på majonäs, gräddfil, senap, citronpeppar och herbamare.
Häll av rotsellerin och blanda tillsammans med äpplen, valnötter och dressing.
Salladen är även god som picnicmat på sommaren: tortillabröd som bottnas med några salladsblad, massvis med rökt skinka eller kalkonskivor och sen waldorfsallad. Rulla ihop, stoppa i picnickorgen och sen är det bara att dra iväg till stranden.
Edit: Har förtydligat receptet lite efter kommentarer från Anna och Tess :-)
Tack för att ni håller koll på mig när jag är "luddig och suddig"
Det lät spännande!
Är det röda äpplen du har i? Tycker mig kunna skymta någon färg i salladen :)
Det låter spännande, jag har aldrig ätit Waldorfsallad så vitt jag vet. Men vad är Herbamare och var hittar jag det?
Miljooooners tack för din finurliga julhälsning! Den gjorde min dag och kommer att få följa med mig i bilen i morgon då jag har 2½ timme x 2 att slå ihjäl till och från Umeå!!! Så du sätter sannerligen guldkant på min julvecka ska du veta! KRAM <3
Ha ha näe jag är väl inte direkt anonym med tanke på bloggnamnet å efternamnet jag har skratt Men det är ju bara bra, för då kan man ju få så här fian överraskningar! Har förstått av Cloudberrie/Eva att din CD är hett eftertraktad bland julswapparna :-D
Natti natti!
Men det är ju en strålande kombo! Att jag aldrig har hört den förut. Du är smart du!
Tackar för uppdateringen! Då ska det svängas ihop en Waldorfsallad till julbordet :)
Men mums och smaskens! Låter som en sallad i min smak och har faktiskt aldrig gjort en waldorf tidigare! Åker på testa-listan, kanske redan till påsk! :-)