En meter frigolittomte

En meter frigolittomte

Bild: Tomtens Dotter

Mina föräldrar har många tomtar. En av dessa har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Det är en frigolittomte på dryga metern. De masstillverkades på en fabrik i hembygden på 60- och 70-talet, levererades vita och sedan har varje familj målat och satt sin egen prägel på den.

Vår tomte är målad i rött och grönt. Han har grön tröja, röda byxor, halsduk och mössa. Han är dessutom nära besläkdad med Svinxen eftersom jag i tvåårsåldern gnagde på hans näsa innan mamma hann stoppa mig....

Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag velat haft en egen. Mamma och Pappa har tittat på varenda sommarauktion de besökt (och det har hunnit bli många) utan framgång.

I torsdags ringde min pappa. Gissa vad han hade att berätta?

Kommentarer
Lillasyster Börlin säger:

Har ingen aning om hur jag rumblade in just på det här inlägget men jag är väldigt glad att jag gjorde det! För just i detta nu, i min hall, står just Eifraim. Dvs min version av denna frigolittomte. :-) Han har alltid varit med och från att ha varit den som kånkat runt på honom för sisådär 30 år sedan, är jag nu den som "ajjabajjar" min dotter att göra detsamma. :-) Jag tror att han finns representerad på något decemberinlägg i min blogg. Den är lösenskyddad men släng iväg ett mail till mig så får du uppgifterna. Tjing Ping!

Svar: Efraim! Så hette eran ja. En av mina kommer ju hemifrån er. Jonke (efter mammas morfar). Sen har jag skaffat en Albert också (efter mammas farfar). Blir det någon mer så blir det en Helmer. (efter farfar).
Kram
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-01 | 22:34:26

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback