Glögg ikväll

Idag kommer en bunt vänner förbi och glöggar. Tidigare år har det alltid varit första advent som gällt, men förra året blev det lite ohemula mängder för att riktigt matcha en söndag, så i år lördagsglöggar vi istället.

Utöver rätt många flaskor glögg, russin, mandel och pepparkakor så kommer jag att bjuda på söta cashewnötter, union squares barnötter och saffranscones

Söta cashewnötter:

Ett modifierat Leila Lindholm-recept
400 gram cashewnötter
1 äggvita
1 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda nötterna med äggvitan.
3. Rör i hop kryddorna och sockret och blanda med nötterna.
4. Rosta på en plåt i cirka 10 minuter, låt svalna.


Union Square Cafés barnötter:

Ur Nigella-kort och gott 
500 gram blandade nötter
2 msk grovhackad färsk rosmarin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk brunt farinsocker
2 tsk havssalt
1 msk osaltat smält smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda nötterna på en långpanna och rosta i ugnen i 10 minuter.
3. Rör i hop kryddorna och det smälta smöret.
4. Vänd nötterna i det smaksatta smöret och servera dem varma.


Saffransscones

En favorit från arlaköket som jag gjort i många år nu...
1 förpackning Kungsörnens pizza- och sconesmix
2 kuvert saffran
1 dl socker
1½ dl vatten
2 dl gräddfil

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan ner vatten och gräddfil
3. Forma till runda bullar (ca 15-18 st)
4. Grädda i 10-12 minuter

Trackback