Vit chokladpannacotta med blodapelsinspegel
Hmm. När jag tittar i min dessertkategori så ser jag att det i princip enbart serverats pannacotta den senaste tiden. Men det är en klassiker. Och det är så himla skönt med saker som kan förberedas helt och hållet och sedan bara tas fram ur kylen. Den enda nackdelen jag kan komma på är att man kanske inte alltid har plats för 40-50 pannacottor i kylen...
Dessa blev definitivt väl mottagna på söndagens glögg. Den söta pannacottan tillsammans med syrligheten i blodapelsingelén blev en jättebra kombination.
Vit chokladpannacotta med blodapelsinspegel
Receptet nedan räcker till ca 40-50 minipannacottor. Alldeles utmärkt storlek som plockmat. Till dessert däremot vill i alla fall jag ha lite större portioner. Ett halverat recept i lite större glas så räcker det till ca 4 portioner.
1 liter grädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
185 g vit choklad (dvs 1 kaka Marabou)
4 gelatinblad
4 dl färskpressad blodapelsinjuice
2 gelatinblad
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Finhacka chokladen.
- Koka upp vispgrädden med socker och vaniljpulver.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, smält ner dem i den heta grädden. Häll detta över chokladhacket och rör tills all choklad har smält helt.
- Häll upp pannacottan i snapsglas och ställ den kallt att stelna i en halvtimme, timme.
- Lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp juicen.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, smält ner dem i den heta juicen. Låt svalna helt (men låt det inte stå så länge att gelatinet hinner stelna) och toppa sedan pannacottan med gelén
Hade jag inte försovit mig i söndags så hade pannacottorna toppats med en filéad blodapelsinklyfta också. Bjuder på idén i alla fall, om det är någon därute som blivit sugen på att testa :-)
Kommentarer
Ann-Sofi Matsafari säger:
Vilken härlig färg blodapelsinen gav:) Rosa det är min favorit!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Therese Bjärstig säger:
Måste testas, blir sjukt sugen bara av att se dem å läsa receptet, och i dag fick jag äntligen tag på ett stort nät med blodapelsiner, de brukar vara de absolut godaste! KRAM
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Sara på Vardag.nu säger:
Hm, blodapelsin till pannacottan låter bra. Det kan lätt bli lite för sött med pannacotta annars, tycker jag...
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Johanna (Johannas julblogg) säger:
Vad gott det lät! Älskar vit chokladpannacotta, älskar blodapelsin, låter ju som en toppenkombination!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Linda / Candygirl säger:
Sätter man chokladen samtidigt som grädden?
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Linda Candygirl säger:
jag kör med gelesocker - då slipper man lägga gelatinblad i blöt! :-)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Moa säger:
Hej!
Var har du köpt de där formarna till pannacottan?
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback