Italiensk smörgåstårta

Som jag berättat hade vi en sommarfest i keramikens tecken igår. Alla i gruppen verkar ha haft en jättebra kväll. Jag hade i alla fall det. Hann så klart inte göra något själv, men det kan jag ju göra en annan gång :-) Den italienska smörgåstårtan blev god. Jag har iofs gjort godare smörgåstårtor i mina dagar, men det beror nog mest på att jag är en hejare på smörgåstårta. (Jante, gå och lägg dig igen!) 
 
 
Italiensk smörgåstårta á la Tomtens Dotter
Jag har haft lite dille på italienska delikatesser under sommaren. Nu är det höst, men jag är inte riktigt beredd att ge upp dem ännu, så jag gjorde en smörgåstårta. Kul sätt att variera den vanliga räk/laxtårtan lite.
 
Till tårtan:
6 skivor landgångsbröd
 
Grundklet:
2 dl Creme Fraiche
1 dl Kesella
1 tsk dijonsenap
150 gram mjukost
0,5 dl grädde (som ska lättvispas och så klart blir betydligt mer då)
 
Smaksättning:
0,5 dl pesto rosso (eller motsvarande mängd finhackade soltorkade tomater)
100 gram parmesanost
 
Garnering:
1 blandad tapasbricka ( jag köpte en bricka med parmaskinka, salami och lufttorkad fläskkarré)
Soltorkade tomater
Coctailtomater
Oliver
Gurka
Det skulle nog vara gott med nektariner på också. Jag hade faktiskt köpt en nektarin som skulle på men den såg jag i morse. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... Lite hyvlad parmesan skulle vara gott på. Eller mozarella. Kaprisbär istället för oliver. Kanske chorizo...
 
Gör så här:
  • Blanda alla ingredienser till grundkletet och dela upp det i två skålar.
  • Blanda i 0,5 dl Pesto Rosso i den ena skålen grundklet.
  • Riv parmesanosten på den fina delen av rivjärnet. Blanda rivet med den andra hälften grundklet.
  • Bottna ett fat med två längder gladpack, smörgåspapper eller något annat som gör att man inte kladdar ner fatet när tårtan ska fyllas.
  • Varje botten består av 1,5 skiva landgångsbröd. Bred ut hälften av tomatröran, på med nya brödskivor (tänk på att lägga skarven omlott) och bred på hälften av parmesanröran. På med nya brödskivor och resten av tomatröran. På med de sista brödskivorna och resten av parmesancremen - denna ska täcka sidorna också.
  • Garnera tårtan med gurkskivor på sidorna och godsaker kryddat med fantasi på ovansidan.

Kommentarer
this christmas säger:

ja nu blev det rätt i inlägget iaf !! TACK! men när jag loggar in på julbloggar.se och fyller i allt som behövs för att lägga till min blogg så går det inte att klicka på spara-knappen sedan. what's up with that? testat på en rad olika datorer också... hur konstigt som helst...

Svar: Inte en susning om vad det är för fel då. Men när du försöker registrera dig... Får du fortfarande upp den där feltexten "hittar inte länken" eller vad nu feltexten sa?
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-29 | 14:43:50
Bloggadress: http://thischristmas.blogg.se
This christmas säger:

nä alltså jag fyller i alla fält, inga problem, sen trycker jag på spara, eller försöker, men iiiinget händer. har mailat iaf, så får se om jag kan få hjälp på nå vis..

Svar: Lycka till :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-29 | 16:12:30
Bloggadress: http://www.thischristmas.blogg.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Oh my, så gott detta låter, kommer definitivt att testas till någon av sommarens haltanfester, när vi kan ha invigningsfesten vette tusan, har specialbeställt ett långbord och två bänkar, och snickaren har ju så fullt upp med annat så det kan dröja, men som plåster på såren fick jag kassvis med kantareller i går, så jag ska inte klaga ;-P Hoppas du kryat på dig och att ingefäran bet även på dig <3 KRAM

Svar: Nja... Men rester av smörgåstårtan får iaf min mage att må bra :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-30 | 09:25:06
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback