Julklappstips, dagens Leila och Lucia

Det känns som om det var länge sedan jag skrev ett "riktigt" inlägg, sista tiden har det mest bara varit musikkalendern. Har även varit dålig på att surfa runt hos er andra. Det är en hel del som ska fixas med hela tiden och då kommer tyvärr bloggen i sista hand.

Julklappstips: Bodum Pavina
image161
Väljer att återvända ett av fjolårets tips: Bodum Pavina. Underbara glas med termoseffekt på grund av de dubbla väggarna.

Har idag varit och köpt 4 st åt mig själv (tack mamma och pappa för presentkortet jag fick i födelsedagspresent.

Glasen ser inte mycket ut för världen när man ser dem i butik. Det krävs lite innehåll för att de ska komma till sin rätt. De är vackra att se på och goda att dricka ur. Att man dessutom slipper riskera att tappa glaset i golvet på grund av värmen gör inte saken sämre.

Jag har köpt mina glas på DUKA.
De finns i 4 olika storlekar, från glögg/espresso till caffe latte-storlek.

249 kr för ett tvåpack av näst största modellen.



Dagens Leila
Var lite halvtrist i min mening. Eller så har jag fått för höga förväntningar efter förra veckans godisprogram. Men jag vågar lova att jag är bättre på att göra varm choklad än vad hon är *skryter*

Lucia närmar sig
Imorgon är det 13:e december. Då infaller en av årets topp3-mornar (i gott sällskap med julaftonsmorgon och vasaloppsmorgon). Det är tradition att placera sig framför TV:n med en kopp choklad och titta på Luciamorgon... Myspys. Men just när det gäller luciamorgon så saknar jag min mamma. Jag vill sitta och titta tillsammans med henne. Som vi gjorde när jag var liten. Övriga delar av året är det väldigt skönt att ha flyttat ifrån mamma och pappa för sisådär en tio år sen :-)

Om årets luciasändning:
Luciamorgon på Zorngården i Mora. Årets luciafirande i SVT kommer från den vackra storstugan på Zorngården i Mora med sång av bl a barn- och ungdomskörer från Mora och Orsa. Den första moderna lucian på Skansen var en flicka från Mora. I år är det 100 år sedan Moras folkhögskola Skeriol grundades med starkt stöd från konstnären och Morasonen Anders Zorn. Eleverna på folkhögskolan tackade genom att varje år lussa för paret Zorn och traditionen fortsätter.
SVT2 kl 06:30

image162


Kommentarer
Anna säger:

Precis som glasen ha jag också tittat på! Visst är dom fina..

2007-12-12 | 22:10:45
Bloggadress: http://www.glimtar.blogg.se
Hanneles jul säger:

Sött luciatåg, ha en mysig luciakväll.

2007-12-13 | 19:00:42
Bloggadress: http://hannelesjul.blogspot.com/
Mamma säger:

Jag saknar dej oxå, inte bara på luciamorgonen.

2007-12-14 | 15:36:27
Ica (Tomtens Dotter) säger:

Mamma jag saknar dig inte heller bara på luciamorgon- Men luciamorgon är en sån morgon när jag faktiskt fortfarande skulle vilja BO i samma hus som er. Äh du fattar vad jag menar. Kram

2007-12-15 | 11:41:20
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback