Tour de Ski - Etapp 5

Dagens etapp i Tour De Ski, den femte av totalt åtta, bjöd på fina resultat både på dam- och herrsidan. Först ut var Charlotte Kalla, därefter presterade Mats Larsson en ännu bättre placering.
image10
Foto: AFP
Charlotte Kalla gjorde karriärens bästa klassiska lopp och slutade sexa, 25 sekunder efter dagens vinnare, finländskan Aino Kaisa Saarinen. Kalla ligger nu på en finfin andraplats i sammandraget, 25 sekunder efter en annan finländska, nämligen Virpi Kuitonen.

Läs mer:
Aftonbladet:
Nytt kanonlopp av Kalla

Expressen: Nytt topplopp av Kalla i Tour de Ski
DN: Kalla: Mitt bästa klassiska lopp
SvD: Bästa klassiska loppet
FIS: Tour Standings

image11
Foto: Petr Josek/Reuters

På herrsidan blev Mats Larsson bästa svensk då han slutade på en fjärdeplats bakom hitills överlägsne Lukas Bauer. Larsson gick ut hårt upp till 2,6 kilometer. Jag var nervös att han hade gått ut för hårt, men det visade sig att det höll hela vägen in.

Ingen av de svenska herrarna har något med segerstriden att göra. Frågan är om någon annan än Bauer har det... Anders Södergren ligger på en 11:e-plats i sammandraget. Kanske inget att vara speciellt kaxig över, men han har inte ens en minut upp till tvåan Tor Asle Gjerdalen-

Läs mer:
Aftonbladet: "En fantastiskt fin prestation"
Expressen: Den nya svenska skidsuccén
DN: Mats Larsson stark fyra

SvD: Bauer överlägsen - Larsson fyra
FIS: Tour Standings

Nu drar Tour de Ski vidare till Italien. Där väntar sprint (fristil) på fredag, masstart (klassiskt) på lördag för att avslutas på söndagen med en jaktstart i form av en helvetesklättring uppför en slalombacke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0