Tour De Ski - Etapp 4

Herrarnas lopp var riktigt spännande. Simen Östensen höll i förvånansvärt länge i hasorna på Lukas Bauer. Att han trots allt blev minuten efter är inte förvånande, men  jag tror att Bauer hade gått bättre i ensam majestät. Pietro Piller Cottrer gjorde en GRYM uppåkning. Imponerande.

image2Men med svenska ögon var herrtävlingen en besvikelse. Södergren och Hellner hade båda bra utgångslägen, men ingen lyckades fullfölja loppet på ett tillfredsställande sätt. Hellner passar bättre när det är frågan om taktisk rävkörning. Det hårda tempot som dagens lopp bjöd på passar inte alls honom. Södergren hade jag däremot stora förhoppningar på. Distansen passar honom, tekniken passar honom och eftersom det är sluttid snarare än placering som är intressant i deletapperna så hade det inte spelat någon roll om han förlorat en eventuell spurtstrid över mållinjen. Tyvärr höll han i tre av fyra varv. Blev sedan tvungen att släppa och ligger nu dryga minuten efter Bauer inför nästa etapp.

Klockan 15:25 är det dags för damernas fjärde etapp. Charlotte Kalla, som så här långt imponerat väldigt, går ut som sexa, 38 sekunder efter Marit Björgen. Anna Hansson, som den här säsongen kommit från ingenstans, går ut som sextonde, 1 minut, 14 sekunder efter Björgen.

Jag håller tummarna för brudarna. De gör något så osvenskt som att tro på sig själv. Jante ligger, tack och lov, långt efter dem i spåret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0