Tour De Ski - Etapp 4 - Carlotte Kalla är GRYM

image3
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån (arkivbild från JVM)

Oj vilket lopp. Charlotte Kalla krossade allt motstånd i dagens etapp av Tour De Ski, den fjärde av totalt åtta etapper. Loppet var en "gammal hederlig" jaktstart i fri stil, 10 km. Kalla gick ut 38 sekunder efter ledande Marit Björgen. Redan efter två kilometer var halva avståndet uppätet, och efter 6 kilometer var hon både ikapp och förbi.

Charlotte Kalla har imponerat
grymt på mig ända sedan första loppet jag minns henne i. Hon har en jävlaranammainställning som få. Det som imponerade på mig förra säsongen var att hon alltid gick ut stenhårt. Det höll inte, men hon visade en inställning som jag inte sett sedan... Äh jag vet inte... sedan Anja Persson antingen vann eller körde ut i slalom i början av karriären kanske. Och i år har det börjat betala sig.

Nu har Kalla en ledning på 8,5 sekunder i sammandraget före Follis, och 10,1 sekunder före Kowalczyk. I morgon väntar ett klassiskt lopp på 10 km med intervallstart. Kalla är starkare i fristil, men bör ändå kunna vara med bra och inte tappa för mycket. Finländskan Virpi Kuitonen ligger 17 sekunder efter Kalla i sammandraget, men Kuitonen är livsfarlig i klassisk stil.

Läs mer:
Aftonbladet: Mirakelåk gav Kalla segern
Expressen: Kallas succérecept - Laddade med sång
DN: Kalla utklassade alla
SvD: Kalla hetast i Nove Mesto

Morgondagens etapp sänds i SVT2 kl 11:55

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0