Att jag missade...

...denna dag. Jag har inte ens en radio på jobbet, så jag fick nöja mig med nätet *morr* Men hellre att missa framgångar på så sätt att jag inte ser dem, än att missa dem helt. Och jag har i allafall fått titta på TV-sporten nu ikväll. Men det känns lite halvfattigt att skriva en massa om saker som jag inte sett... Tröstar mig med att jag skriver för min egen skull, inte för någon annans...

Tour de Ski - Etapp 6
Seger i sprinten i Italienska Asiago. Mera lovord. Första gången i en A-final och bruden gör slarvsylta av konkurenterna. Önskar att jag hade fått se loppen. Önskar att jag fått se hennes framfart i spåret. Önskar att jag fått höra Jakob Hård och Anders Blomqvist bli halvt hysteriska när hon rasade fram över upploppet.
image20
Nu skiljer det bara två fjuttiga hundradelar mellan Kalla och Virpi Kuitonen. Ska vi se till normala förhållanden är det fördel Kuitonen i morgondagens klassiska masstart, sedan fördel Kalla i Final Climb (om man tittar till de enskilda loppen). Frågan är bara hur stor fördel Virpi har efter imorgon, om den är realistisk att ta ikapp eller inte. Men Kuitonen verkar vara mer sliten av tourens hårda schema än vad Kalla verkar. I morgon får vi se vad som händer.
Läste även i norska Aftonposten att Marit Björgen hoppat av touren från sin 13:e-plats, ca två minuter efter Kuitonen och Kalla. Björgen har inte varit sig lik.. Det känns faktiskt som om det var länge sen Björgen var lik Björgen...

På herrsidan tog sig Marcus Hellner vidare till semifinal i dag. Han låg tvåa när det började dra ihop sig, men trängdes bort och slutade femma. Dagens lopp vanns av norrmannen Petter Northug. Totalen leds fortfarande av Lukas Bauer.

Läs mer:
Aftonbladet: "Det hade jag inte räknat med"
Aftonbladet: "Fortsätter hon så här blir hon störst"
Aftonbladet: "Kalla är den nya skiddrottningen"
SvD: Kalla vann sprinten
SvD: En svensk supertalangs internationella genombrott
DN: Kalla överlägsen vinnare
Expressen: Kallas sprintsuccé
Expressen: Kallas bragdlopp gav segern
FIS: Tour Standings (damer)
FIS: Tour Standings (herrar)

Småkronornas semifinal mot Ryssland
Vi vann. För första gången på 12 år är vi i en final i JVM. Ryssarna tog ledningen med ett skitmål i slutet av andra perioden. Vi kvitterade i tredje. 1-1 i full tid. Mikael Backlund blev matchhjälte genom att peta in det avgörande målet mellan benen på ryssarnas målvakt, Sergej Bobrovsky. Nu väntar en final mot Kanada imorgon, då de vann sin semi mot USA.
image21
Ni som såg matchen mot Kanada i förra veckan minns kanske vilken rysare det var. Kanada tar ledningen, Sverige går ikapp och med sju sekunder (!!!) kvar av matchen kommer det avgörande svenska målet. Morgondagen kommer att bli betydligt tuffare. Har svårt att se Kanada ta stryk av lilla Sverige två gånger under samma turnering.

Läs mer:
Aftonbladet: Småkronorna vann i förlängning
Aftonbladet: Det finns mer att ta ut
SvD: Guldhoppet lever för småkronorna

DN: Småkronorna tog sig till final

Imorgon kommer hela dagen att tillbringas framför tv:n med diverse olika sportsändningar...

SVT2 sänder:
09:15
Vinterstudion
09:25
Alpint: Världscupen, damernas storslalom (första åket)
10:30
Alpint: Världscupen, herrarnas storslalom (första åket)
11:20
Vinterstudion
11:40
Längdskidor: Världscupen, Tour de Ski, damernas 10 km masstart, klassisk stil
12:30
Skidskytte: Världscupen, damernas sprint
14:00
Längdskidor: Världscupen, Tour de Ski, herrarnas 20 km masstart, klassisk stil

SVT24 sänder:
12:25 Alpint: Världscupen, damernas storslalom (andra åket)
13:30 Alpint: Världscupen, herrarnas storslalom (andra åket)
20:00 Ishockey: Final i JVM, Sverige - Kanada

SVT1 sänder:
15:00 Skidskytte: Världscupen, herrarnas sprint.

Någon som kan svara mig när jag ska hinna tvätta kläder, hålla koll på matchen mellan Färjestad och Skellefteå samt städa undan julen???? För jag får det inte att gå ihop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0