Tour de Ski - etapp 7

Superlativen börjar ta slut nu. Charlotte Kalla har gjort det igen. Ett lopp som blev onödigt dramatiskt efter ett fall på första varvet. Det hördes ända hem till Sverige när hon skrek "FAN" och sedan startade hon jakten på finländskorna i täten.
image22
Där var jag nervös. Massvis med adrenalin i kroppen som hjälper till den första stunden. När kicken gått ur kroppen finns en stor risk att det endast återstår trötthet. Men hon fixade det. Gjorde återigen karriärens bästa klassiska lopp när hon slutade tvåa. Kalla knep därmed 10 värdefulla bonussekunder inför morgondagen.

Men Virpi Kuitonen kunde ingen göra något åt. Hon ledde större delen av loppet och vann båda spurtprisen vid varvningen, 15+15 sekunder. Kuitonen vann loppet med 4,5 sekunder. I och med vinsten plockade hon åt sig ytterligare 15 bonussekunder.

Anna Hansson gjorde återigen ett kanonlopp när hon slutade 7:a, endast 5 sekunder efter Kuitonen.

Inför morgondagens Final Climb har Kuitonen, tack vare alla bonussekunder, ett försprång på 40 sekunder mot Kalla. Kuitonen, som vann Tour de Ski förra året, har ju gjort den backen tidigare. Kalla har inte ens sett backen. Men jag tror på Kalla. Jag tror på henne så mycket att det gör ont.

Aftonbladet: Tränaren: "Backen passar Charlotte"
SvD: Kalla tvåa i Val di Fiemme

DN: Kalla tvåa trots fall
DN: Kalla reste sig och kom ikapp
FIS: Tour Standings (damer)