Marlenes obligatoriska glöggnötter

För många herrans år sedan hittade jag ett recept i nån Nigellakokbok på lite upphottade nötter. Jag testade receptet och blev smått förälskad. Sedan dess har de varit ett stående inslag på glöggfesten, men med lite variationer på kryddningen så klart. Finns de inte på menyn så blir Marléne deprimerad :-)
 
 
Ta 500 gram blandade nötter och rosta dem i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Smält under tiden 25 gram smör och blanda med honung (eller lönnsirap eller muscavadosocker). Krydda smör/honungsblandningen efter behag. Det innebär i mitt fall att jag slänger i herbamare örtsalt och en massa chilipulver. Sen lite färsk rosmarin också.
 
Ta ut nötterna från ugnen och häll på smör/sirapsblandningen. Rör om med en slickepott så att det göttiga hamnar på nötterna istället för på botten av långpannan :-)
 
Nån som är intresserad av originalreceptet? Då finns det HÄR, under rubriken Union Squares Barnötter

Kommentarer
Ulle säger:

Åh, så gott!!! Just att blanda i örter lät väldigt gott! Detta får jag definitivt prova.

/Ulle, via julswappen :D

2012-12-11 | 10:27:47
Bloggadress: http://julem.nu
Ulle igen!! säger:

....blev lite fel länk i förra kommentaren! :)

Svar: Prova! Det är supergott!Kul att höra av en swappare... Har tänkt ta en runda flera gånger, men det har liksom aldrig funnits tiden....
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 10:28:32
Bloggadress: http://julam.nu
Therese säger:

Detta är nog det enda jag hade hoppad pga allergi...
Å du, hade Sockenvägen varit närmre hade jag inte behövt inbjudan, jag hade helt fräckt bjudit in mig själv och vålgästat glöggfesten, men givetvis frågat värdinnan om jag skulle ta med nått, typ gingravad röding eller gravat älgkött eller nått annat *ler*

Svar: Kom nästa år vettja :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 10:35:37
Bloggadress: http://lurans.blogg.se
Katarina säger:

Så gott det låter! Kram

Svar: Mmm de är jättegoda :-) Testa :-) KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-11 | 11:30:38
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Marléne säger:

Supergott, älskar! Men tricket för att få dem perfekta tror jag är att verkligen ha dem tillräckligt länge i ugnen och ta ut dem för att få dem precis lagom rostade, precis innan de börjar brännas. Annars smakar de inte så mycket. YUM!

Svar: ...och att äta dem medan de är varma - eller i alla fall ljumma.... Mmmmmmm
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-15 | 11:37:42

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback