Marlenes obligatoriska glöggnötter
För många herrans år sedan hittade jag ett recept i nån Nigellakokbok på lite upphottade nötter. Jag testade receptet och blev smått förälskad. Sedan dess har de varit ett stående inslag på glöggfesten, men med lite variationer på kryddningen så klart. Finns de inte på menyn så blir Marléne deprimerad :-)
Ta 500 gram blandade nötter och rosta dem i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Smält under tiden 25 gram smör och blanda med honung (eller lönnsirap eller muscavadosocker). Krydda smör/honungsblandningen efter behag. Det innebär i mitt fall att jag slänger i herbamare örtsalt och en massa chilipulver. Sen lite färsk rosmarin också.
Ta ut nötterna från ugnen och häll på smör/sirapsblandningen. Rör om med en slickepott så att det göttiga hamnar på nötterna istället för på botten av långpannan :-)
Nån som är intresserad av originalreceptet? Då finns det HÄR, under rubriken Union Squares Barnötter
Kommentarer
Ulle säger:
Åh, så gott!!! Just att blanda i örter lät väldigt gott! Detta får jag definitivt prova.
/Ulle, via julswappen :D
Ulle igen!! säger:
....blev lite fel länk i förra kommentaren! :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Therese säger:
Detta är nog det enda jag hade hoppad pga allergi...
Å du, hade Sockenvägen varit närmre hade jag inte behövt inbjudan, jag hade helt fräckt bjudit in mig själv och vålgästat glöggfesten, men givetvis frågat värdinnan om jag skulle ta med nått, typ gingravad röding eller gravat älgkött eller nått annat *ler*
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Katarina säger:
Så gott det låter! Kram
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Marléne säger:
Supergott, älskar! Men tricket för att få dem perfekta tror jag är att verkligen ha dem tillräckligt länge i ugnen och ta ut dem för att få dem precis lagom rostade, precis innan de börjar brännas. Annars smakar de inte så mycket. YUM!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback