Recyklat pyssel?

För några dagar sedan visade Helly upp en av sina pysselgömmor med sparade saker som kanske, eventuellt, förmodligen, helt säkert kommer att behövas i något framtida pysselprojekt. Såna gömmor har de flesta av oss gissar jag?
Här är lite tips på saker som jag brukar spara på:

  • Glasburkar med lagom storlek - speciellt de som inte har företagsnamnet tryckt på locket. Perfekt när man ska göra sylt och marmelad.
  • Jag har alltid funderat varför alla underklädstillverkare envisas med att sy fast små rosetter på i princip ALLA trosor och BH:ar som finns att uppbringa. Tills jag kom på att det måste vara för att tillfredsställa oss pysslare... Så snipp, snipp... Sen bor rosetten i min pyssellåda och bara väntar på att användas på ett kort.
  • Silkespapper. Speciellt om det är lite färgglatt eller dekorerat.
  • I vissa butiker får man med sig varorna i fina påsar av lite styvare papper. Dessa påsar sparas och dekoreras. Lite kul om man ska på exempelvis bröllop och kunna matcha kort och presentpåse.
  • I blomsterarrangemang brukar det ofta finnas små dekorativa saker, kottar, näverbitar, stenar eller liknande. Sånt åker så klart straight ner i pyssellådan för framtida behov.
  • Alla ljusmanchetter och tygblommor som man inte skulle få för sig att ha framme idag = samma sak gäller för dessa. Sparas till kort eller annat altrat.
  • Små cellofanpåsar - till julens godis. Titta här, här och här hur fantastiska Petra/Paradise har använt recyklade cellofanpåsar som. När ni ändå är där: glöm inte att kika runt på resten!!
  • Smått krafspynt som jag tröttnat på hamnar också i pysslerummet. Kan alltid användas till att dekorera en julig låda med.
  • Knappar. Innan jag hivar kläder så klipper jag bort knapparna. I alla fall om de är fina, dekorativa och/eller färgglada.Klicka på bilderna för större storlek...

Bild 1: Syltburkar. De två olika rosa silkespappren kommer ifrån Victoria´s Secret. Det beiga med text kommer från House Of Blues. Burkarna är naturligtvis även de recyklade.
Bild 2: En Halloween-pimpad After Eight-ask med en överbliven julgranskula och ett litet spöke som i sig var rätt menlöst, men gjorde sig finfint i detta sammanhang.
Bild 3: Ytterligare en After Eight-ask + matchande tändsticksask. Bladen kommer från en gammal ljusmanchett
Bild 4: Sa jag att jag gillar att pyssla After Eight-askar förresten? Lite flugsvampar som ursprungligen kommer från någon julgrupp. Bakom tomten syns ett rött, glittrigt äpple som jag skulle gissa att jag räddat från någon vissnad amaryllis.
Bild 5: Här har jag tagit ett Pringles-rör och diskat ur. Pimpat upp det lite. Visst gör den rosa färgen detta till en helt perfekt förvaring av Juleskum?
Bild 6: Påsen på bilden är inte en recyklad påse, jag tar med den ändå för att visa vad jag menar. Men det finns en annan grej som är recyklat: den gråbeiga "mattan" (lilla kanten runt det mörkare bruna) är pappbaksidan från ett kollegieblock.
Bild 7: Den gröna knappen är räddad från något klädesplagg - det är dock min mamma som räddat den tror jag :-)


Sån är jag :-)
Vad sparar du på?


Kommentarer
Jul i lalolandet säger:

Bra tips !!!

Gillar knapptänket. Och sen så undrar jag också varför vartenda underklädesplagg ska ha rosetter - jag har också alltid klippt bort mina. Dock har jag inte sparat dem, men det kanske börjar bli dags nu ;)

2011-09-22 | 06:39:04
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.com
julstugan säger:

Känner igen mig, kunde nästan varit mitt inlägg men har inte fastnat för after eight askarna än men köper varje år för att dekorer, i år får det bli av.Annars samlar jag på det mesta som kan användas, mycket glasburkar, ettiketter på kläderna är ofta väldigt fina inte så juliga men blommiga, går jättebra att avända på kort m.m.

2011-09-22 | 06:45:18
Bloggadress: http://julstugan.blogspot.com
Helena - Hellys Jul säger:

Oj, du är verkligen värsta proffset! :) Och det där pringleröret, skulle lätt ha varit ett "riktigt" paket. Och julskum... å...

Har aldrig tänkt på underklädesrosetterna mer än som du säger, ganska så töntiga. Mycket smart av dig!!

Nu blev jag nyfiken på att få se ditt pysselrum, verkar var himmelriket ;)

2011-09-22 | 10:49:09
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Svensk Jul säger:

Jag samlar på en himla massa jag med, jag gillade pringlesröret har just nu ett i soporna ska rota fram det och spara det och göra nåt fint av röret istället för att kasta det i soporna. Om det inte är får kladdigt vill säga men jag tror det ligger överest i soppåsen så det ska nog inte bli några problem. Kanon tips!

2011-09-22 | 11:28:18
Bloggadress: http://svenskjul.blogspot.com/
Dani säger:

Jättebra inlägg - tack! Jag är skitdålig på att spara sånt faktiskt men nu fick jag lite inspiration. Ska se om jag kan bidra med nåt liknande framöver - det är ju så mysigt att julpyssla.

2011-09-23 | 10:49:11
Bloggadress: http://www.julsajten.com
Tomtens Dotter säger:

Lalolandet: Det är bara att sätta igång och spara :-)Julstugan: Skönt att det finns fler hamstrar därute. Tack för tipset med ettiketterna!Helena: haha tack, men något proffs är jag inte, långt ifrån. Men det gör mig glad att du säger så :-) Får se om jag lyckas städa upp pysselrummet lite så kanske jag kan lägga ut lite bilder...Svensk Jul: Hoppas att Pringlesröret inte var allt för geggigt och guckigt.Dani: Vore kul att läsa!

2011-09-23 | 18:02:08
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/
Elin säger:

Tack för tipsen! :-)

Man kan också klippa bort banden som finns inuti kläderna, i toppar, klänningar mm, och använda till scrappbooking, kort och liknande.

2011-09-27 | 14:54:30
Bloggadress: http://lillastuga.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback