Pepparkaksmuffins med lingon

Jag lovade mina arbetskamrater att baka muffins till imorgon. Morgondagen kommer nämligen att bestå till stor del av trååååkjobb (kuvertering) och då behöver man något att trösta sig lite med. Frågade om de ville ha hallon, blåbär eller kanske drottning? De två kollegor som var kvar på jobbet röstade på drottning.

När jag kommer hem och ska sätta igång med muffinsbakandet är jag inte alls sugen på något i den stilen. Inte alls, min sssöta. Det är ju snart jul, för sjutton gubbar. Så det blir (som rubriken liiite svagt antytt redan) pepparkaksmuffins med lingon.


I bakgrunden är min fina kakburk. Används INTE till kakförvaring, men mina muiffinsformar bor där. De prickiga, superfina muffinsformarna som jag använde ikväll kommer från IKEA. Måste erkänna att jag är lite besviken på dem. då de inte var det minsta greaseproof och dessutom förvandlades från vita till bruna av ugnsvärmen. Men de var fina i förpackningen i alla fall...
 

Och här kommer receptet:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 gram mycket mjukt smör
1½ dl strösocker
1 msk pepparkakskryddor
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt (eller 1½ tsk vaniljsocker)
En lagom skvätt yougurt (fil eller gräddfil eller mjölk funkar också. En skvätt är unggefär en matsked eller två)

2 dl frysta lingon

Lägg alla ingredienser utom yougurt och lingon i en matberedare och kör snabbt. Häll i yogurt och kör igen tills du har en slät smet. (därav att jag skriver "en skvätt" i receptet. Det ska bli en tjock, kladdig smet - men mycket beror ju på hur mjölet behagar bete sig...). När du är nöjd med konsistensen på smeten: rör i lingon.

Klicka upp i muffinsformar 12 normalstora muffinsformar.

200 grader (180 grader vid varmluftsugn) i ca 15-20 minuter

Kommentarer
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Dessa muffins är ju så goda! Tackar åbockar för vintipset, ska givet kollas upp! Angående sponsrade inlägg är de ok om de tipsar om nått bra och är ärliga i sin utformning. KRAM KRAM

2011-09-20 | 08:25:31
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Helena - Hellys Jul säger:

Vicken söt burk! Och en sån där muffins hade suttit fin fint just nu ;) Smarr!

Å vad härligt med ett riktigt långt svar! Blev så glad. Ofta så blir det så kortfattat. Vad duktig du är som läser böcker flera gånger. Jag är nog lite för rastlös för det. Om och när jag väl ska läsa då vill jag känna att det är någon ny historia. Men de gamla klassikerna var det ett tag sen så de kanske känns som nya om jag skulle prova nu. Låter härligt med så många böcker och bokhyllor som du verkar ha. Mysfaktor! :) Visst, håller med dig, man kan ju absolut ge bort något man fått, men känns för mig allra bäst att skänka till välgörenhet. Eller bakluckeloppis. Ha en härlig tisdag! :)

2011-09-20 | 09:51:38
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Svensk Jul säger:

Åh vilken jätte söt burk. Ser smarrigt ut med muffins :-)

2011-09-20 | 11:41:26
Bloggadress: http://svenskjul.blogspot.com/
Mette säger:

Haha eller hur? ;)

2011-09-20 | 21:13:28
Bloggadress: http://mirabellcupcake.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback