Mera polkagrisar

Igår skrev jag om polkagrisar, eller främst vad man kan göra om man gillar grisarna, men kanske känner för att variera sig lite.

Jag bad er även att tipsa om andra fiffigheter, och återigen har jag fått fina tips. Tack!


Svensk Jul skriver: Polkagrisar är mumsigt har aldrig gjort det hemma dock. Jag gjorde Marshmallows med polkakross för ett par helger sen och det blev jätte gott.
Ni kan även hitta en riktigt läcker och kreativ juldukning där som innehåller polkagrisar.

MiaMaria fortsätter tipsandet:
Min son vill baka polkagriskakor, men har har inget bra recept så vi hittade på ett. Lite krångligt att rulla till snygga längder men han var nöjd med smaken i alla fall. Kanske någon har ett bättre recept?

Helena - Hellys jul skriver: Det jag saknar i din polkagriskavalkad ovan är väl något drickbart med polkatema. Kaffe eller choklad med mint? IrishCoffee med mintlikör?


Den kommentaren fick mig på rätt spår. Hur KUNDE jag glömma Snowman Soup? Det vill säga varm choklad, marshmallows och polkagriskäpp att röra med istället för en sked. Jag blev tvungen att göra ett glas på en gång! Vill du ha en mer värmande och vuxen variant? Häll i en skvätt Minttu, vettja :-)

Kittlar dödsskönt i kistan. Men ovanstående glas är faktiskt helt fritt från Minttu. Bara så ni vet.

Jag förutsätter att ni har koll på hur man gör RIKTIG varm choklad? För säkerhets skull: 1 msk kakao blandas med 1 msk strösocker i ett lämpligt glas eller vad man nu föredrar att dricka ur. Häll på en skvätt grädde och rör ihop till en ganska tjock smet. Häll sedan på varm mjölk. Nu är det en smaksak hur man väljer att hantera chokladen. Jag gillar att inte röra så mycket, utan låta chokladröran simma omkring som små delikata "öar", och sedan äta upp det som är kvar av chokladröran i botten när allt är uppdrucket. Men alla jag bjuder på choklad brukar röra om den helt. 

Om man sedan ska förvandla den varma chokladen till en Snowman Soup toppar man med lite minimashmallows och en polkagrisstång/-käpp. Mera mintsmak? Man kan hälla i lite Minttu för en vuxenvariant, eller nån droppe pepparmyntolja till barnen.

Om man istället vill göra en vuxenvariant (istället för vuxenvarianten på Snowman Soup menar jag) så kan man byta ut grädden mot Baileys. Sen hälla på en skvätt mörk rom. Underbart gott efter en promenad så här på hösten...

Förresten... Spana in DETTA. Här visas hur man med lätthet kan göra i ordning en supersöt gå bort-present på ovanstående tema.


Trackback